Инфо

30. април 2020.30. апр 2020.
Три дана без новооболелих у Шапцу

Три дана без новооболелих у Шапцу

На редовној конференцији за новинаре, данас је саопштено да већ трећи дан немамо новооболелих у Шапцу. Укупан број позитивних на коронавирус је 69, а 287 лица је под надзором. Према извештају ЗЗЈЗ, Дома здравља „Др Драга Љочић“ и Опште болнице Шабац, од 69 лица, 49 од 69 особа је у својим кућама, 5 на Сајму, 7 у београдским болницама, а 4 у Бањи Ковиљачи. Од почетка кризе, два лица су преминула, али није потврђено да је узрок смрти ковид19.

- Према извештају Савета за здравство Штаба за ванредне ситуације, јутрос у 11часова, саопштено је да је ситуација у Општој болници редовна, стање непромењено. Из ЗЗЈЗ свакодневно добијамо упутства која би требало да примењују компаније и испоручиоци услуга која су у складу са либерализацијом система. Пре свега, мислим на јавни превоз, а потом и на почетак рада предшколских установа. У овом тренутуку, од 3.500 корисника услуга Предшколске установе Наше дете, 443 детета могу да крену у вртић чим то буде било омогућено од републичког Штаба за ванредне ситуације. Став ПУ је да је још рано за отварање вртића, што у потпуности разумем, истакао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.


Др Јасмона Станковић, директорка Дома здравља изразила је своје задовољство због чињенице да три дана нема новооболелих у Шапцу.

- Од 19 узорака које смо послали на тестирање у ЗЗЈЗ, сви су негативни. Захвалила бих Ветеринарском специјалистичком институту добијамо у року од 24 часа. Данас смо однели 27 узорака на тестирање од којих је само 6 било са тегобама, а сви остали имали су друге индикације. Резултате ћемо добити вечерас. Нисмо имали ниједан транспорт у привремене болнице, а данас смо организовали повратак два наша пацијента која су била хоспитализована у КБЦ Земун.

Милан Васић, начелник Градске управе апеловао је на суграђане да се придржавају прописаних мера заштите да бисмо задржали позитиван тренд у граду.

- Ублажавање мера, постепено укидање изолације и обавезних уредби пратимо поделом маски и дезинфекционих средстава, који ће у наредном периоду бити саставни део наших живота. Данас очекујем да републички Кризни штаб донесе одлуке које се односе на рад вртића, градског саобраћаја и угоститељских објеката. Пратећи инструкције, припремили смо се да отворимо градски превоз већ 11. маја. Власници угоститељских објеката и запослени добиће од града заштитне маске и дезинфекциона средства. У будућем периду чекају нас маске, рукавице и дезо баријере које ће постати наша свакодневица. Апелујемо на свест наших суграђана да носе заштитне маске и поштују прописну удаљеност у отвореном простору. Једино на тај начин можемо спремно дочекати ублажавање мера и враћање у нормалне токове живота, нагласио је Васић.

Градоначелник је захвалио свим донаторима, фирмама које су помогле да у борби са пандемијом.

- Кортен Арт је једина фирма која је добила прилику да производи дезо тунеле. Један од њих данас је постављен у Ковид амбуланти Дома здравља, а његова вредност је око 5.000 евра. Такође, Хемофарм је донирао 2 милона динара, Картонвал исто толико, Топфарм 100 хиљада динара, Градина Спа 200 хиљада, Рефлекс Мајур 120 хиљада, Фонд Хумано срце Шапца 100 хиљада, Инмолд Пласт Пожега 500 визира, Пентакс Шабац 500 маски и 500 кецеља, ИД Маркер каљаче, ПВЛ постељину, Хбис група 500 рукавица и маске од флиса, Промекс скафандере и капе, Лековит рукавице, маске и текстилну опрему, Ненатекс, Уномартин, Кокикандо и многи други...

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa