Инфо

2. март 2018.2. мар 2018.
МУП: У Шпанији и Србији ухапшено 27 особа због трговине дрогом

МУП: У Шпанији и Србији ухапшено 27 особа због трговине дрогом

БЕОГРАД, 2. марта 2018. (Бета) - Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је у заједничкој акцији припадника МУП-а Србије и више европских полиција, након вишемесечне истраге, у Шпанији и Србији ухапшено 27 особа, осумњичених да су као чланови организоване криминалне групе бавили производњом и трговином наркотицима.

Током претходних месеци од те криминалне групе одузето је 330 килограма марихуане чија се вредност процењује на око 1.650.000 евра, навео је МУП.

У саопштењу се додаје да се међу ухапшенима налази 14 држављана Србије, као и држављани Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Литваније и Шведске.

Полиција је у Србији ухапсила Н. М. (39) и њему је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Тужилаштву за организовани криминал.

Приликом последњег хапшења у Шпанији заплењено је 2.337 садница марихуане у различитим фазама зрелости, 75,2 килограма већ обране марихуане, 56.000 евра, четири возила, један мотор и два ватрена оружја калибра 38 специјал и 9 мм парабелум.

Сумња се да је ту криминалну групу у Шпанији организовао српски држављанин С.Т. (52). Он је са осталим члановима инсталирао више илегалних лабораторија за производњу марихуане, коју би након завршеног процеса производње сушили и паковали, а онда продавали разним криминалним групама у земљама Европске уније.

Током оперативног рада који је водила српска полицаја учествовали су и припадници полиција Француске, Италије и Немачке који су током 2017. и 2018. у више акција ухапсили седам особа - пет држављана Србије и два држављанина Румуније. Код њих су пронађена укупно 254 килограма марихуане.

Од те организоване криминалне групе током досадашњег рада укупно је одузето 330 килограма опојне дроге марихуане, ухапшене су 34 особе, а за једном се интензивно трага, пише у саопштењу.

"Ово је била акција у којој је Србија имала значајну улогу и желимо да будемо једна од водећих полицијских снага Европе, која улаже све више ресурса у борбу против организованог криминала и наркотрафикинга. За нас је важно да да заједничким радом са регионом и Европом спречимо да дрога долази до наше деце", рекао је Стефановић, а пренео МУП.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa