Инфо

10. септембар 2020.10. сеп 2020.
Дан општине Богатић: Обележен међу пријатељима

Дан општине Богатић: Обележен међу пријатељима

У   Богатићу је у четвртак 10. септембра 2020.године свечано обележен Дан општине. Овај празник званично се обележава од 2011. године, у знак  сећања на 1381. годину када је Раваничком повељом Кнеза Лазара Мачванска бановина ушла у састав средњевековне српске  државе. На прослави Дана општине,који је организован у складу са мерама актуелне епидемиолошке ситуације, присуствовали су начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, одборници, гости из јавног живота, представници медија.



Након извођења Химне Републике Србије"Боже правде", присутнима се обратио председник Општине Милан Дамњановић, који је суграђанима честитао Дан општине, у години која није била ни мало лака за општину Богатић, Србију али и читав свет услед епидемије коронавируса.Најважнији задатак локалне самоуправе је био да се у борби са вирусом сачувају људски животи,што се у великој мери и успело.  



У свом излагању председник Милан Дамњановић навео је приоритете у будућем раду, када су у питању пројекти од значаја за даљи развој општине.

То се пре свега односи на наставак радова на изградњи секундарне канализационе мреже за насељено место Богатић и радове на водоводној мрежи, а радиће се и на побољшању квалитета пијаће воде.

Развој бањског туризма, с обзиром на велико природно богатство геотермалних вода, је шанса коју општина Богатић у нареном периоду мора искористити у много већој мери него што је до сада чињено. Изградња хотела, спа центра, базена и осталих пратећих садржаја у великој мери допринеће да се Богатић нађе на туристичкој мапи Србије као дестинација која привлачи велики број како домаћих тако и иностраних туриста.



У циљу упошљавања посебно младих људи и њиховог останка на вековним огњиштима, потребно је отворити фабрике за прераду пољопривредних производа с обзиром да је Мачва позната по пољопривредној производњи.
Наставиће се радови на реконструкцији путне мреже, уређењу јавних површина, реконструкција и изградња установа предшколског и школског васпитања,јер је улагање у ове области улагање у будућност како Богатића тако и целе наше државе.

Због своје богате прошлости,која се не сме препустити забораву, општина ће и даље обележавати све значајне датуме из историје овог краја и организовати бројне спортске и културне манифестације.
У реализацији свих ових активности очекује се значајна подршка грађана општине Богатић, како би овај крај у наредним годинама привредно и економски напредовао.

Начелник Мачванског управног округа, Владан Красавац, истакао је значај обележавања овог датума и у условима пандемије.

„Мачвански управни округ прати сва дешавања у својим локалним самоуправама и у њима активно учествује. Ово је леп повод да се окупимо, јесте да је због тренутне епидемиолошке ситуације догађај сведен на најужи круг, али независно од тога, тренутак да се људи из Општинске управе скупе, да са најближим пријатељима општине прославе и овај дан учине свечаним“, изјавио је начелник Владан Красавац.
Кабинет начелника
Владана Красавца

 
 

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa