Инфо

14. октобар 2021.14. окт 2021.
Глас Подриња

Глас Подриња

Градоначелник Пајић посетио ЈКП "Водовод Шабац"

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је посетио ЈКП ,,Водовод Шабац” где је са директором Јованом Вранешом, инжењерима и стручним тимом разговарао о стању у предузећу и плановима за будућност.
Глас Подриња

Градоначелник Пајић истакао је да водовод може да се похвали да је у области водоснабдевања испунио све захтеве грађана и привреде.
- Ово јавно предузеће у својим лабораторијама контролише биолошки и хемијски квалитет воде коју наши суграђани користе. Потенцијали изворишта и квалитет пијаће воде су одлични, истакако је Пајић и додао да су за наредни период договорили обећано ширење водоводне и канализационе мреже.
Глас Подриња

Градоначелник Пајић и в.д. директора "Водовод Шабац" Јован Вранеш обишчи су извориште воде "Мали Забран”, црпну станицу ,,Металопластика” и Централно постројење за пречишћавање отпадних вода.
- У оквиру пројекта ,,Чиста Србија“, захваљујући подршци државе, на територији града Шапца ће до 2025. године канализациона мрежа бити продужена за 150 километара, 100 километара у приградским насељима и 50 на сеоском подручју. То је велика инвестиција државе и Град Шабац је својим пројектима успео да надокнади време које је изгубљено свих претходних година. У данашње време значај канализације је све већи јер су пред нама све захтевнији еколошки стандарди које је потребно обезбедити. За побољшање услова живота и рада на селу, канализација је један од битнијих предуслова. Град Шабац својим односом према екологији, а пре свега према квалитету живота својих суграђана, тежи модерно уређеном граду – Граду будућности ”, казао је Пајић.
Глас Подриња

В.д. директора ЈКП ,,Водовод Шабац” Јован Вранеш нагласио је да му је драго што је градоначелник посетио једно од најважнијих комуналних предузећа у граду.
- Договорили смо се да заједнички наступимо у решавању свих визија и пословних планова које наше предузеће има. Један од првих је пројекат ,,Чиста Србија”, а акценат смо ставили и на водоснабдевање. Поред овог, које нам долази из инвестиционог плана државе, из сопствених средстава и средстава Града, радићемо на ширењу водоводне мреже у нашем граду. Договорена је стратегија о заједничком наступању, да идемо једним правим путем. Почињемо са студијама, испитивањима, израдама генералних пројеката да бисмо добили комплетну слику о потреби водоснабдевања и каналисања нашег града”, рекао је Вранеш.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa