Инфо

13. децембар 2021.13. дец 2021.
Pixabay

Pixabay

Михајловић: Сигурно снабдевање енергијом и енергентима приоритет, кључна сарадња свих у систему

Министарка рударства и енергетике Србије Зорана Михајловић изјавила је данас да држава и сви који послују у енергетском систему заједно раде на решавању проблема у електроенергетском систему, насталих након обилних снежних падавина, као и да ће бити ангажовани сви ресурси како би се обезбедило уредно снабдевање привреде и домаћинстава.

Михајловић је председавала седницом Радне групе за праћење сигурности снабдевања енергијом и енергентима, на којој је, поред разматрања отклањања проблема у снабдевању електричном енергијом, разматрана и тренутна ситуација у снабдевању природним гасом и топлотном енергијом.

Представници Електропривреде Србије (ЕПС) информисали су чланове радне групе о ангажованим капацитетима у термоелектранама и хидроелектранама и мерама које се предузимају за решавање проблема у производњи у Термоелектрана "Никола Тесла" (ТЕНТ).

Разматране су и активности које су Електромреже Сарбије (ЕМС) и Електродистрибуција Србије предузели на отклањању проблема у преносном и дистрибутивном систему.

Представници Електродистрибуције Србије истакли су да су све екипе на терену, да се очекује смањење броја потрошача без напајања и да је тренутно највећи проблем проходност путева која отежава санирање кварова, а која се решава у сарадњи са Путевима Србије.

На састанку су учествовали и представници Србијагаса, Транспортгаса, НИС-а, Пословног удружења Топлане Србије, Агенције за енергетику, Републичке дирекције за робне резерве, ЈП ПЕУ "Ресавица" и Путева Србије.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa