Инфо

22. април 2022.22. апр 2022.
ВК Шабац 2010 (фото: ВК Шабац фб)

ВК Шабац 2010 (фото: ВК Шабац фб)

Шабачки ватерполисти у два полуфинала

На најјачем међународном ватерполо турниру за млађе категорије на свету "Томо 2022" у Дубровнику, две генерације шабачких ватерполиста избориле су пласман у полуфинале. Реч је о генерацији 2008 и генерацији 2010.

ВК Сава, 2008. годиште после освајања првог места у групи победама над Барселонету и Монаком, надиграли су ЛСН у осмини финала и велику шпанску Барселонету, други пут, у четвртфиналу 7:3 и изборили место међу четири најбоља тима. Актуелне освајаче Купа предводи Немања Личанин.

Најјачи ватерполо турнир у Европи за млађе категорије (фото: ВК Шабац фб)


ВК Шабац, 2010. годиште такмичио се у групи Л са немачким Бајјеришером, Галебом, Будвом и Полетом где су освојили позицију два, а потом у четвртфиналу надиграли Јадран Херцег Нови. Тим предводи Мирослав Мандић.

Полуфинала су на програму у суботу.

Шабачки ватерполо представља и други тим 2008. годишта, ВК Шабац, били су у групи са италијанским Лациом и Бајјеришером. Они се боре за пласман од 9. до 16. места.

Томо је најјачи ватерполо турнир у Европи за млађе категорије, незванична Лига шампиона где наступа више од 20 клубова са целог континента.

Дубровник домаћин турнира (фото: ВК Шабац фб)

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa