Инфо

7. септембар 2022.7. сеп 2022.
Вучић: Следи нам хладна зима, а следећа ће бити поларна за целу Европу

Вучић: Следи нам хладна зима, а следећа ће бити поларна за целу Европу

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да су пред Србијом важне одлуке јер следи тешка јесен и још тежа зима, а истакао је и да би најбоље решење био прекид рата Русије и Украјине у шта, како је рекао, не верује.

"Ова зима ће за све нас бити веома хладна, а мислим да ће следећа бити поларна за целу Европу, јер ми се чини да нико не жели решење и плашим се да сви ишчекују пораз друге стране, а не компромис. Ако мислите да ћете лако војнички да победите Рудсију, нама остаје да се добро спремимо и за хладну и за поларну зиму", рекао је Вучић одговарајући на питање новинара да прокоментарише обраћање јавности руског председника Владимира Путина.

Вучић је након састанка са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом рекао да су најављене мере ЕУ разумне и добре и да ће Србија разговарати са ЕК и заједно са Отвореним Балканом тражити помоћ за увоз струје, али да ће поштовати и мере штедње.

"Тежак период долази за све нас, видим да се Европа озбиљно спрема, а најбоље би било да се прекине рат и да обе стране теже компромисним решењима, али ја не мислим да је то могуће, пошто знам шта се одвија и ко колико жели нечији пораз", рекао је Вучић.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa