Инфо

22. септембар 2022.22. сеп 2022.
Приватна архива

Приватна архива

Сутра почиње Фестивал зимнице у Коцељеви

У Коцељеви ће сутра почети 13. Фестивал зимнице, дводневна привредно-туристичка манифестација, која сваке године крајем септембра месеца окупља велики број излагача и посетилаца. Судећи према броју пријављених учесника, тако ће бити и предстојећег викенда.

Приватна архива


Произвођачи зимнице из тамнавског краја су протеклих месеци прерадили велике количине воћа и поврћа и за посетиоце сајма напунили на хиљаде теглица и флаша слатког, сланог и киселог програма. На тезгама ће бити могуће пронаћи и пчеларске производе, сиреве, домаће месне прерађевине, свеже и сушено воће, ракије, зачине...

Према речима организатора ове године своје производе презентоваће око 200 излагача од којих је велики број оних који ће купцима понудити зимницу и то не само из нашег краја већ и из других региона Србије.

Посетиоце на Фестивалу зимнице у Коцељеви, према најавама организатора, очекује богат културно-забавни програм попут отварања сликарске изложбе, књижевне вечери, смотре дечјег фолклора, карневала и маскенбала, наступа КУД "Нови Београд"...


Приватна архива


Годинама уназад један од најатрактивнијих пратећих садржаја Фестивала је такмичење у припремању ловачког гулаша које ће и овога пута у суботу окупити преко 200 такмичарских екипа из целе земље.

Љубитељи народне песме уживаће најпре сутра увече у наступу Милана Топаловића Топалка а у суботу у хитовима Мирослава Илића.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa