Инфо

24. фебруар 2023.24. феб 2023.
Бета

Бета

Скупштина Србије данас о новим зајмовима и извештајима о раду независних институција

Посланици Скупштине Србије започеће данас нову ванредну седницу са 26 тачака дневног реда, међу којима је и више међудржавних споразума као и извештаја о раду независних институција у 2021. години.
На дневном реду седнице су, између осталог, предлози закона о потврђивању два Финансијска уговора са Европском инвестиционом банком о изградњи железничког коридора X, о потврђивању уговора о зајму за тај пројекат са Европском банком за обнову и развој.


На дневном реду је и о потврђивању Финансијског уговора са Европском инвестиционом банком за Развој речне транспортне инфраструктуре у Србији.

Посланици ће размотрити и измене и допуне Одлуке о употреби Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама ван граница Србије.

Планирано је да на једној седници извештаје о раду за 2021 годину поднесу Агенција за спречавање корупције, Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Заштитник грађана, Повереник за заштиту равноправности, Агенција за енергетику, Комисија за заштиту конкуренције, Фискални савет, Републичка комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки, Канцеларија за јавне набавке, Државни ревизор, Комисије за контролу државне помоћи, Комисија за хартије од вредности и Регулаторна агенција за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ).

На седници је планирано и представљање кандидата за директора Агенције за спречавање корупције.



Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa