Инфо

23. јул 2018.23. јул 2018.
Шабачки "Шакал" ухапшен у Црној Гори

Шабачки "Шакал" ухапшен у Црној Гори

Регионалног центра граничне полиције „Југ“ у сарадњи са службеницима Центра безбједности Бар су лишили слободе П.В. (64) из Шапца, држављанин Републике Србије, за којим је расписана Интерполова потерница од стране НЦБ Интерпол Београд ради издржавања казне затвора у трајању од седам година због кривичног дела трговина дрогом и кривичног дела тешка крађа, као и ради вођења кривичног поступка због постојања основане сумње да је починио кривично дело ратни злочини против цивила у саизвршилаштву.
Наиме, службеници РЦГП „Југ“ и ЦБ Бар су, 20.07.2018. године око 16,30 часова, поступајући на основу оперативних информација да се на територији Општине Бар налази лице које се потражује по Интерполовој потерници, у месту Утјеха, затекли једно лице у вршењу кривичног дела незаконит риболов, а које је том приликом полицијским службеницима дало лажне личне податке. Криминалистичком обрадом у ЦБ Бар утврђено је да се раду о П.В. и да се он потражује по два основа од стране НЦБ Интерпол Београд, ради издржавања казне затвора у трајању од седам година због кривичног дела трговина дрогом и кривичног дела тешка крађа, као и ради вођења кривичног поступка због постојања основане сумње да је починио кривично дело ратни злочини против цивила у саизвршилаштву.
Он је кривично дело ратни злочини против цивилног становништва почнио, како се сумња, у периоду између 23.03.1999. и 20.06.1999. године у селу Цуска, Општина Пећ, као један од припадника паравојне јединице „Шакали“, на начин што је, сумња се, починио напад на цивиле албанске националности и убијао их, мучио, пљачкао и узимао њихову личну имовину ради стицања незаконите добити. Том приликом лишено је живота 41 лице.
Службеници РЦГП „Југ“ и ЦБ Бар су потив овог лица надлежном државном тужиоцу поднели кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дело незаконит риболов и прекршајну пријаву надлежном судији Основног суда због почињеног прекршаја из Закона о јавном реду и миру.
П.В. је спроведен у ЗИКС ради издржавања казне која му је изречена због почињеног прекршаја.
Због постојања наведене потернице, лице ће бити приведено судији за истрагу Вишег суда у Подгорици на даљи поступак.
Саопштење МУП ЦГ

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa