Инфо

19. јануар 2024.19. јан 2024.
М. Додић, Ф. Новаковић и А. Мушицки (фото: РСС сајт ,ВСС сајт, ФИБА сајт)

М. Додић, Ф. Новаковић и А. Мушицки (фото: РСС сајт ,ВСС сајт, ФИБА сајт)

Они који долазе: Андреј, Матеја, Филип - изборих најбољих у спорту Подриња 2023. године у избору Гласа Подриња

Претходне године Глас Подриња је у оквиру свог традиционалног спортског избора установио признање "Они који долазе". Признање је намењено најбољим младим спортистима у колективним спортовима (интерно правило је да добитници у категорији младих спортиста буду спортисткиње и спортисте из индивидуалних дисциплина). Три лаурета су добила признања за 2022. годину, не само да три лауреата има и у 2023. години, већ су у питању иста имена.

Изванредне резултате из 2022. додатно су унапредили и годину дана касније. За сва постигнућа заслужни су они, њихов рад, труд, залагање. Поменуте детерминанте и доза фортуне да их повреде мимоиђу, а уколико и промил признања доприносе, дају делић додатне мотивације, поносни смо.

А. Мушицки (фото: званични сајт ФИБА)


Андреј Мушицки (КК Мега Мис)

Андреј Мушицки је на путу ка сениорској репрезентацији. Није то више смели сан, то је логични пут. Он је на почетку каријере, а већ је осетио шта значи освајати све могуће титуле на клупском нивоу, од националних до европских, уз светску школску титулу, а од претходне године зна и осећај шта значи носити злато и слушати националну химну. Момак, који већ наступа и у сениорској конкуренцији, дао је велики допринос у освајању европске јуниорске титуле Србије у Нишу претходног лета.

Ф. Новаковић добитник признања и претходне године (фото: Глас Подриња)


Филип Новаковић (ВК Шабац Еликсир)

Филип Новаковић није ни овог лета имао предах. После успеха у националном кадетском тиму, продужио је нису националнох одличја освајањем сребра на Европском првенству за играче до 17 година у Турској августа протекле године. Иако још млад, на клупском нивоу је направио велики корак потписавши уговор са ВК Шабац изборивши се за минутажу, уписујући се мђу стрелце и у Евро купу против врхунских ривала и минутажа је с временом све дужа. Несумњиво говоримо о ослонцу Шапца у сезонама које долазе.

М. Додић (фото: РК Металопластика)


Матеја Додић (РК Металопластика Еликсир)

Матеја Додић је у текућој сезони први стрелац Металопластике Еликсир, трећи стрелац Супер лиге, незаменљив на позицији десног крила, повремени сениорски репрезентативац, без сумње ускоро и стандардни. Тешко је рећи да је Матеја неко ко долази, он је већ дошао. Упознале су га дворане рукометне Србије, полако се позиционира у Европи и носи сваку перспективу велике каријере. На великој сцени се доказао и протеклог лета као ослонац јуниорске репрезентације Србије, четврте селекције света! Сјајна тачка на јуниорску репрезентативну каријеру.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa