Инфо

24. јануар 2024.24. јан 2024.
В. Матић (фото: Глас Подриња)

В. Матић (фото: Глас Подриња)

Владан Матић - најбољи тренер-педагог 2023. године у избору Гласа Подриња

Признање намењено најбољем спортском стручњаку које додељује Глас Подриња у најдуговечнијем спортском избору у Србији носи назив Најбољи тренер - педагог, а овогодишњи лауреат је неко ко на најбољи начин спаја управо ове две улоге. Оне јесу спојене, али не увек, док посебне особености звања педагога преазилазе ниво спорта. Пехар намњен најбољем тренеру педагогу у 2023. години заслужио је, једногласном одлуком жирија, Владан Матић, тренер Металопластике Еликсир.

Уверен у ауторитет знања (фото: Глас Подриња)


Уз резултатски допринос матичном клубу који се огледа кроз треће место на крају претходне и изванредној полусезони у текућем шампионату, Владан Матић је поставио и стандарде за тренере у виду понашања, односа према арбитрима, својим и противничким играчима. Владана нећете видети како улази на терен, нападно гестикулира ка арбитрима, делегату, својим играчима, нећете га чути како вређа арбитре, учеснике, шта више један је од тренера који се судијама обраћа са Ви.

Владан Матић је неко ко указује на значај едукације и образовања играча. Тренерска професија је његов животни позив, али је јавно неколико пута рекао да ће сваки рукометаш имати његову подршку да упише вишу школу, студије, да им се посвети и свако ће имати подршку да улаже у себе


У првом разговору након повратка у матични клуб рекао је да се труди увек да буде смирен у преломним тренуцима, јер то види као пут до наметања ауторитета знања. Резултати говоре за себе. У 14 одиграних кола ове сезоне остварио је 13 победа уз само један пораз. Одвео је тим у осмину финала ЕХФ купа, први пут Металопластика зимује у Европи од 2014. године.

Уз све поменуто, Владан Матић је неко ко указује на значај едукације и образовања играча. Тренерска професија је његов животни позив, али је јавно неколико пута рекао да ће сваки рукометаш имати његову подршку да упише вишу школу, студије, да им се посвети и свако ће имати подршку да улаже у себе. Уверен је да ће образованији и свестранији човек, бити бољи и на терену. Истовремено је то једини пут за већину оних који се не остваре до краја у спорту да изграде квалитетан и срећан живот.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa