Инфо

25. јануар 2024.25. јан 2024.
Мачва 2017/18 (фото: зв фб презентација Мачве)

Мачва 2017/18 (фото: зв фб презентација Мачве)

Мачвин повратак у Супер лигу: Где су, шта раде?

Два некадашња фудбалера Мачве, заједно су црвено-црни дрес носили у Супер лиги, Ненад Гаврић и Бојан Матић потписали су ове зиме уговоре са највећим изненађење Прве лиге Црне Горе, екипом Дечић која са подгоричком Будућношћу води борбу за титулу. Тренутно познатији тим има два бода вишка, а појачањ ау навали треба да тај заостатак анулирају.

Мачва је први меч од повртка у елиту након 65 година одиграла пре шест и по година (крајем јула 2017. године Мачва је поражена од Партизана 6:1 у Београду) и трагом поменуте трансфер информације потражили смо где су данас играчи који су изнели највећи терет прве од четири узастопне сезоне Мачве у елити.

Детаљ меча: Партизан - Мачва 6:1 (фото: partizan.rs)


Активне каријере су окончали: Филип Пејовић, ондашњи капитен, данас је на челу привременог управљачког тела Мачве, Иван Обровац, помоћник првог тренера Мачве Глушице, Ненад Арсенијевић, везни играч који је део стручног штаба Слободе из Ужица, као и Младен Лазаревић, стрелац тог првог гола Мачве по повратку у елиту.

Игор Ристивојевић је после две сезоне проведене у Лозници поново окукао дрес Мачве и сада је капитен матичног клуба, а исти грб на грудима има и Милош Адамовић, такође повратник који је и актуелни спортски директор екипе.

Победа на крову против Вождовца (фото: MN press)


Уз Гаврића и Матића ван Србије наступају још Миодраг Гемовић, брани боје Ал Жабалаина, другопласираног тима Друге лиге Саудијске Арабије и Предраг Јеремић који је фудбалер Вестура с Фарских Острва.

Део Супер лиге Србије је голман Ненад Филиповић, чувар мреже Чукаричког, док су у Првој лиги: Лазар Ивић, Радош Протић (оба у митровачком Радничком), Бранислав Марковић (Металац), Никола Милинковић и Ђорђе Белић (Дубочица), односно Марко Рајовић (Јединство Уб). У нижим ранговима активни су: Јордан Јовановић (Хајдук Кула) и Ненад Јовановић (ЗСК Ваљево). Душан Пулетић, резервни голман, тренутно је без клуба.

Тренер Мачве био је Драган Аничић. Он је тренутно без ангажмана. Између два мандата у Мачви водио је Вождовац, а потом Железничар из Панчева, Рудар Пљевља и Нови Пазар.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa