Инфо

22. фебруар 2024.22. феб 2024.
Борба за бодове и Филипа

Борба за бодове и Филипа

Мачву у суботу, од 16 часова очекује меч 21. кола Прве лиге Србије и први званични дуел у пролећном делу шампионата против директног конкурента у борби за плеј оф ОФК Вршца. Утакмица у Шапцу има и хуманитарни карактер кроз прикупљање средстава за помоћ у лечењу нашег суграђанина Филипа Станојевића.

Мачва и Вршац имају једнак број бодова, врло сличну гол разлику, те је најреалније очекивати неизвестан меч до самог краја. Дуел против Вршчана биће и деби у званичним мечевима на клупи Мачве, у улози шефа стручног штаба, Немање Глушице.

-Ривала поштујемо, али су циљ три бода. Иза нас је шест недеља напорног рада. Атмосфера је одлична, играчи су били за пример залагањем и верујем да ће то одмах дати резултате - рекао је тренер Немања Глушица.

Циљ ове сезоне је плеј оф и пут ка његовом остварењу води кроз победе на домаћем терену. Тријумф је циљ у суботу.

-Напорно смо радили, кроз утакмице смо показали напредак у игри и победа нас једино задовољава у суботу. Позивам навијаче да дођу у што већем броју да буду подршка и нама и помогну малом Филипу - нагласио је капитен Игор Ристивојевић.

Потрага за први пролећним слављем (фото: Глас Подриња)


Сви за малог Филипа

Фудбалери ће играти за бодове, плеј оф, али и малог Филипа Станојевића. Комплетан приход од продаје улазница намењен је за помоћ шестогодишњем суграђанину. Филип је превремено рођен. Установљено му је заостајање у моторном развоју. Кренуо је на интензивне физикалне третмане којима је учињен помак, али то није довољно. Филип је постигао да пузи, седи самостално, да се подиже уз ослонац, прави кораке уз придржавање, изговара неколико речи.

Како би Филип још више напредовао потребне су му интензивне физикалне терапије. Средства су му потребна за лечење, специјалистичке прегледе, бањску рехабилитацију, за физикалне третмане, логопедске и дефектолошке третмане, лабораторијске анализе, суплементе, лекове, ортопедска помагала, као и за путне трошкове и смештај.


Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa