Инфо

17. април 2024.17. апр 2024.
Конференција за медије (фото: Д. Б.)

Конференција за медије (фото: Д. Б.)

КЗН РК Металопластика Еликсир: Против Партизана нијансе одлучују

Партизан долази у Шабац пун самопоуздања, након освојеног трофеја и у жељи да направи брејк одмах на старту полуфиналне серије, наша жеља и обавеза је да их у томе спречимо, сачувамо епитет непобедивих у хали "Зорка" и направимо корак ка финалу, истакли су на конференцији за медије тренер и првотимци шабачке Металопластике Еликсир пред први дуел полуфинала плеј офа против Партизана.

Београђани гостују у Шапцу у суботу, 20. априла, од 19 часаова. Металопластика је убедљиво освојила друго место у регуларном делу, стигао је тренер Владан Матић да у финишу сезоне одмори неке првотимце, а све у циљу пуног састава у полуфиналу.

Жеља за спортском осветом за елиминацију претходне сезоне - детаљ са тог меча (фото: Глас Подриња - Ј. Р.)


-Најпре честитам мојим момцима на изванредној сезони и томе што су, не само изборили плеј оф, већ и обезбедили да се за финале боре уз предност домаћег терена. То не мора много да значи, а опет може бити кључно. Постоје још неке ситне повреде, али у овом тренутку на располагању су сви играчи. Партизан је изузетан тим, одлично селектиран, током зиме појачан на позицији бека и међу голманима који су донели Куп. Имају своје адуте, али их имамо и ми. Од понедељка радимо пуном снагом и желимо да победимо и у суботу и још једном у серији и обезбедимо финале - истакао је Влада Матић.

Уз неоспорни квалитет, Партизан је и физички изузетно спремна екипа и важно је бити тактички испред њих и физички им парирати. Кључ успеха је у одбрани.

У. Павловић (фото: РК МП Еликсир)


-Нас краси одлична одбрана. Важно је да их зауставимо на том пољу и да онда постигнемо што више погодака из контри и полуконтри, што је игра по којој смо познати и због које и многи сматрају да играмо најлепши рукомет у Србији. Много ће нам значити подршка с трибина, надам се испуњеној хали, громогласној потпори. Имали смо сјајну подршку целе сезоне, надамо се да ће таква остати и у плеј офу - рекао је млади Матеја Додић.

Много ће нам значити подршка с трибина, надам се испуњеној хали, громогласној потпори. Имали смо сјајну подршку целе сезоне, надамо се да ће таква остати и у плеј офу


Сезона је дуга, одиграна су 22 меча у Лиги, четири у Европи, уз Куп и припреме, реч је о више од 30 утакмица. Свака је изискивала много снаге, али снаге мора бити довољно када су шансе за пласман даље 50:50.

М. Гавашелишвили (фото: РК МП Еликсир)


-Прва асоцијација на игру Партизана је трчање. Момци су фантастично спремни, много трче и нема тренутка предаха. Морамо за победу бити спремни и за то надметање. Посебно је важно трчање назад. Биће брз меч без стајања. То су и нијансе које могу пресудити - додао је пивотмен Урош Павловић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa