Инфо

22. мај 2024.22. мај 2024.
Фото: Приватна архива

Фото: Приватна архива

Златне медаље за Огњану и Ленку

Републичко такмичење у вокалним извођењу традиционалне музике, одржава се према календару Министарства просвете, сваке године 18. и 19. маја, у Београду. Поменуто такмичење је иницирало Удружење балетских и музичких педагога Србије како би се традиционална песма сачувала као национално благо од заборава.

Ове године је смотра одржана у ОШ "Лазар Саватић", у Земуну, где су се ученици од првог разреда основне, до четврте године средње, такмичили подељени по узрастним категоријама. Према речима жирија, ове
године је била изузетна конкуренција у којој је узело учешће преко 280 ученика из свих округа Србије.

На такмичењу су узеле учешће и Шапчанке: Огњана Данојлић (2011), ученица 7/1, ОШ " Јеврем Обреновић" и Ленка Лазаревић (2009), ученица 8/1 ОШ "Стојан Новаковић", из Шапца. Огњана је изводила песму "Заспо Јанко", а Ленка "Расти, расти, мој зелени боре" и обе ученице су оцењене са максималних 100 бодова и златну медаљу.


Према речима жирија, поменуте ученице су показале максималан учинак у вокалним извођењу у ком се види велики рад, таленат али и оригиналност у карактеру вокалне изведбе и нису могли да их одвоје поенима. Оне су победнице у категорији ученика 7. и 8. у Србији. Огњана и Ленка су изузетно посвећена, радна деца, која свакодневно раде на перманентном усавршавању вокалног извођења што су и доказале у претходном периоду, нижући награде са максималним поенима. Ученице припрема наставник музичке културе, Иван Марковић, који је радно ангажован у поменутим основним школама.

Најновији број

13. јун 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa