Инфо

22. мај 2024.22. мај 2024.
Павловић и Лукић у дуелу са Ричарлисоном на Мондијалу у Катару (фото: (NELSON ALMEIDA / AFP / Profimedia)

Павловић и Лукић у дуелу са Ричарлисоном на Мондијалу у Катару (фото: (NELSON ALMEIDA / AFP / Profimedia)

Саша, Страхиња, Вељко на списку Стојковића

На последњем наступу наше репрезентације на Европском првенству, које се догодило 2000. године, у саставу селекције Југославије био је један Шапчанин, Мирослав Ђукић, халф у том тренутку вицешампиона Европе Валенсије, а за састав 24 године касније, за Евро у Немачкој, конкуришу три играча с нашег подручја.

фото: зв. твитер налог Фудбалског савеза Србије


На ширем списку селектора Драгана Стојковића, који чини 35 играча, налазе се имена три овдашња фудбалера. Реч је о стандардним репрезентативцима Страхињи Павловићу, халфу аустријског Салзбурга, Саши Лукићу, везном играчу лондонског Фулама, који су наступали и на Светском првенству у Катару, као и офанзивном везњаку, који такође игра и као нападач, Вељку Бирманчевићу, офанзивцу прашке Спарте, новом шампиону Чешке.

Бирманчевић у дресу екипе Малема (фото: Малме ФЦ званични сајт)


Бирманчевић је и раније био на ширем списку селектира, забележио је репрезентативни деби, а сада је у конкуренцији за прво велико такмичење.

Коначан списак од 26 играча који ће путовати у Немачку биће познат до 7. јуна. Европско првенство стартује 14. јуна. Први дуел Србија игра против Енглеске у недељу, 16. јуна, од 21 час.
Д. Б.

Најновији број

13. јун 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa