Инфо

23. мај 2024.23. мај 2024.
Бета

Бета

Насловне стране за четвртак, 23. мај

Београдски дневни листови на насловним странама издања за четвртак, 23. мај 2024. године, највише пишу о данашњој седници Генералне скупштине Уједињених нација на којој ће се гласати о резолуцији о Сребреници, као и о предизборним темама.

БЛИЦ - "Све се врти око броја 100, ко је за, а ко против", о гласању за резолуцију о Сребреници. Заменица помоћника у америчком Стејт департменту Никол Чулик за Блиц ТВ наводи "Једини пут је дијалог (Београда и Приштине) уз помоћ ЕУ". "Почиње суђење Урошу Блажићу за масакр код Младеновца", пише лист.

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ - Лист преноси изјаву председника РС Милорада Додика о резолуцији УН о Сребреници "Потписан крај БиХ, предлажемо разлаз". Лист наводи и да је шефица немачке дипломатије "Бербокова лично уцењивала државе" поводом гласања за ту резолуцију."Свет чуо од петоро Срба шта је геноцид", о сведочењу српских жртава на панелу у Уједињеним нацијама.

ДАНАС - "Копање литијума власт гура одмах после избора", пише лист о наводном лобирању ЕУ за отварање рудника у Србији. "Ван Београда опозиција ће бити озбиљна конкуренција СНС-у", сматра Бојан Клачар из ЦеСИД-а.

НОВА - "Манојловић оптужује Ђиласа за рушење листе", о одлуци Вишег суда да обори листу покрета Крени-промени за изборе на Врачару. "Фантомски бирачи и даље 'живе' у трафостаницама", пише лист. Носилац листе "Удружени за слободан Нови Сад" Владимир Врсаљков за лист каже "Напредњачки балон је пред пуцањем".

ПОЛИТИКА - Лист преноси изјаву председника Србије Александра Вучића "Жртвама стављају жиг геноцидног народа". Академик Драган Симеуновић за лист наводи "Колективна кривица не може да постоји". О оставци управника Спомен-парка "Јасеновац" у тексту "Пејаковић одлази због притиска десничара".
Бета

Најновији број

13. јун 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa