Инфо

23. октобар 2018.23. окт 2018.
Већа финансијска контрола установа социјалне заштите

Већа финансијска контрола установа социјалне заштите

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић састао се данас са руководиоцима установа социјалне заштите и објаснио да ће убудуће то министарство у потпуности контролисати буџете ових установа.
Како је саопштено, 209 установа социјалне заштите - односно индиректних корисника буџета, биће укључено у Систем извршења буџета Србије (ИСИБ), што значи да неће моћи да троше новац као до сада и располажу њиме преко својих филијала, већ ће Министарство у потпуности контролисати расходе да би се спречиле злоупотребе и новац трошио рационално, у складу с потребама.
Ђорђевић рекао је да је та промена од великог значаја за систем финансијског управљања и контроле у области социјалне заштите, уз транспарентност.
"Укидају се подрачуни, а сва плаћања ће се вршити преко система. Неутрошена средства на крају године, са подрачуна за сопствене приходе и подрачуна за наменска средства, биће пребачена на одговарајуће евиденционе рачуне у оквиру ИСИБ-а, а та средства ће установе моћи да троше у наредној години. Неутрошена средства на крају године са подрачуна за редовно пословање, биће пребачена у буџет Србије", рекао је Ђорђевић.
Од 1. јануара 2019. године центри и установе биће у систему трезора, а идуће недеље у Управи за трезор почиње обука за то особља свих 209 установа социјалне заштите.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa