Инфо

13. новембар 2018.13. нов 2018.
Немачка комора ће се ангажовати за укидање таксе на српске производе на Косову

Немачка комора ће се ангажовати за укидање таксе на српске производе на Косову

Преседник Привредне коморе Србије Марко Чадеж изјавио је данас у Берлину да ће се Удружење немачких привредних комора ангажовати на решавању проблема насталих услед одлуке власти Косова да уведу додатну десетопроцентну таксу на робу из Србије.
"Удружење немачких комора, једно од најутицајнијих у Еврокомори и Мартин Ванслебен лично, ће се ангажовати како би се укинула одлука приштинских власти штетна не само за српске произвођаче већ и за привреду целог региона и немачке инвеститоре који послују у Србији", рекао је Чадеж, а наводи се у саопштењу ПКС.
Председник ПКС је Ванслебену том приликом предао писмо које је Привредна комора Србије прошле недеље упутила Европској комисији, Секретаријату ЦЕФТА, министрима региона задуженим за спровођење споразума ЦЕФТА и Еврокоморама.
Косовска царинска служба почела је 7. новембра да примењује одлуку о додатном опорезивању од десет одсто, на увоз производа из централне Србије и Босне и Херцеговине.
Брисел је затражио хитно објашњење одлуке косовске владе, оценивши да је таква мера кршење обавеза Косова у оквиру споразума о слободној трговини ЦЕФТА.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa