Инфо

26. децембар 2018.26. дец 2018.
"Азотара" Панчево банкротирала

"Азотара" Панчево банкротирала

Решење које је поднео Привредни суд у Панчеву о банкротству панчевачке фабрике минералних ђубрива ХИП "Азотара" у стечају, постаће данас правоснажно уколико нико од поверилаца неподнесе жалбу, пише лист "Политика".
Како лист наводи, Привредни суд у Панчеву донео је 18. децембра решење којом се одредјује банкротство стечајног дужника ХИП "Азотара" у Панчеву, као начин решавања спроводјења стечајног поступка.
"По правоснажности решења стечајни управник треба да без одлагања започне и спроведе поступак уновчавања целокупне имовине стечајног дужника", рекао је портпарол Привредног суда Ненад Унчевић.
Он је казао да је до решења о банкротству дошло пошто је истекао рок од 90 дана од уводјења стечај, у коме нико од поверилаца није поднео план реорганизације "Азотаре" у стечају.
Ункчевић је објаснио да банкрот значи да ће поверник стечајног управника, уз сагланост Одбора поверилаца, одлучивати о два начина да се они намире и то поступком продаје правног лица или непокретне имовине стечајног дужника, након процене имовине.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa