Инфо

21. фебруар 2019.21. феб 2019.
У даљини чујем музику неку
ОДЛАЗАК КРАЉА НАРОДНЕ ПЕСМЕ

У даљини чујем музику неку

„Као да је отипао један део мене. Као да је отишао члан моје породице. Верујем да се тако осећа велики део Шапчана. Изгубили смо великог човека, али и певача који је био легенда не само Шапца, Србије и бивше Југославије, него и европски и светски човек“, каже Лила Ахметовић, власник кафане. Делили смо се Камењак и Малу. „Био је изврстан фудбалер и увек ме је побеђивао. Волео је да певуши, чак и док игра фудбла, али нико није слутио да ће постати певач“, прича Миле Савић бивши боксер. „Естрада је изгубила немерљиво благо. Имао је 50ак својих песама које није стигао да сними. Требао је да отпева и сними још много старих изборних песама. Тог дана је имао лет преко Беча до Београда, а не из Дизелдорфа. Међутим, тражио је од Гоце да му пребукира карту, да се што пре врати у Београд, јер је највише волео да се одмара код своје куће“, прича некадашњи директор „Гласа Подриња“ и „Радио Шапца“ Веља Милошевић
Вест да је Краљ народне музике Шабан Шаулић трагично изгубио живот најгласније је одјекнула у Шапцу. Родбина, пријатељи, кумови, комшије, са неверицом су дочекали вест да га више неће видети, да су сви заједнички планови прекинути.
-Последњи пут смо се видели код Кола на Новом Београду. Њему је Шабан био кум и посветио му је песму „Коле пије“. Договарали смо се да одемо код њега у Крчедин. Тог викенда нисмо могли јер је Колу нешто искрсло и... прича некадашњи директор „Гласа Подриња“ и „Радио Шапца“ Велимир Милошевић, који је био Шабанов кум када се други пут венчао са својом супругом Гоцом.
Кафана „Код Лиле“ у шабачкој Мали била је једно од места на ком је певач почео своју каријеру, чега тада није био ни свестан, али и место ком се стално враћао када је постао велика звезда. Атмосфера у кафани суморна, сви са сузама у очима.
-Као да је отипао један део мене. Као да је отишао члан моје породице. Верујем да се тако осећа велики део Шапчана. Изгубили смо великог човека, али и певача који је био легенда не само Шапца, Србије и бивше Југославије, него и европски и светски човек, каже Лила Ахметовић, власник кафане и Шабанов пријатељ од детињства.
Опширније у штампаном издању.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa