Инфо

9. мај 2019.9. мај 2019.
Шабац је чист и леп
ДРАГОЉУБ ЗАМУРОВИЋ, ЈЕДАН ОД НАЈПОЗНАТИЈИХ СРПСКИХ ФОТОГРАФА

Шабац је чист и леп

Родом из Ниша, добитник бројних награда, аутор монографија штампаних широм света. Архитекта по образовању, члан УЛУПУДС-а чије су фотографије објављиване у "Тајму", "Њузвику", "Њујорк тајмсу", "Штерну", "Фигаро магазину", "Националној географији"... Последњих месеци се пење по београдским крововима и слика протесте
Недавно је Шабац посетио један од најпознатијих, а многи кажу и најпризнатијих, српских фотографа Драгољуб Замуровић.
Родом из Ниша, добитник бројних награда, аутор монографија штампаних широм света. Архитекта по образовању, члан УЛУПУДС-а чије су фотографије објављиване у "Тајму", "Њузвику", "Њујорк тајмсу", "Штерну", "Фигаро магазину", "Националној географији"... Његова фотографија се нашла на насловној страни магазина "Лајф". У Шапцу га је одушевила лепота града, али и чистоћа. Посебно су му биле занимљиве бандере.
- Одмах сам усликао шабачке бандере. Изненадио сам се како су чисте. Код нас у Београду немамо чистих бандера. Све су излепљене свиме и свачиме. Одмах сам се латио фото апарата и сликао их са намером да шабачке бандере упоредим са београдским - каже Замуровић.
Последњих месеци, Замуровић фотографише протесте у Београду. Пење се на свакојаке кровове и са њих овековечава нешто што ће једног дана бирти историја.
Опширније у штампаном издању.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa