Инфо

28. мај 2019.28. мај 2019.
Једна особа рањена на северу Косова

Једна особа рањена на северу Косова

У акцији Полиција Косова (ПК) и Полицијског инспектората Косова (ПИК) по налогу Основног суда у Приштини за притварање неколико полицијских службеника и градјана осумњичених да су криминална група рањен је један припадник и ухапшено пет особа, јављају приштински медији.

Током акције у Зубином Потоку је рањен један припадник ПК који је медицински збринут у болници у јужном делу Митровице и према информацијама медија он је ван животне опасности.

Медју ухапшенима има и албанских припадника ПК.

Акцију хапшења започела је у раним јутарњим сатима данас, а акција је резултат вишемесечне истраге ПК и ПИК који је водило Специјално тужилаштво Косова.

"Истрага је имала за резултат укључивање неколико полицијских званичника и неких градјана у организацију и учешће у криминалној групи у вези са кривичним делима илегална трговина робом, злоупотреба службеног положаја, давање мита и забрањена трговина", наводи се у саопштењу ПК.

У саопштењу се наводи да "упркос оружаном отпору на северу Митровице, полицијска операција се наставља, укључујући и хапшења и контролу неколико локација што имају за резултат одузимање релевантних доказа укључујући и оружје дугих цеви".

Више детаља о акцији ће бити дато на конференцији за медије на којој ће говорити представници тужилаштва, Полиције и ПИК-а.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa