Инфо

29. септембар 2016.29. сеп 2016.
ФАРМА ПОНИ КОЊА И ЕТНО СЕЛО У ИЗГРАДЊИ, ЂОРЂА МАРКОВИЋА ИЗ ПЕТКОВИЦЕ

НОВА ОАЗА ПРИЈАТНОСТИ НА ЦЕРУ

Прогледала бивша “Вртача“. Коњићима најслађе сочне лубенице. Шеталиште у изградњи око вештачког језера
Ђорђе Марковић ( 65 ) данас пензионер из Петковице, “отиснуо“ се у бели свет 1971 године у потрази за већом зарадом и бољим животом. Најпре је радио у Немачкој, а 25 година, пре повратка у завичај у Швајцарској. Мукотрпан рад уз мало среће, помогао му је да оствари своје младалачке снове. Сада подно легендарног Цера, где је рођен пре више од шест деценија има фарму пони коња и Етно село у изградњи.
- Велики део уштеђевине сам уложио у ове послове завичаја. Читав овај комплекс у близини манастира од осам хектара, планирам потпуно да уредим. Тако би бивша “Вртача“, како је зову потпуно “прогледала“. Ту је сада викендица, вештачко језеро на коме градим летњиковац и около пешачка стаза. Све ће бити окружено украсним зеленилом, зашта намеравам да ангажујем посебне стручњаке, каже Ђорђе.
Читав комплекс о коме домаћин говори је тренутно велико градилиште. Ту је бушењем бунара обезбедио воду. Посебну пажњу привлачи мала фарма пони коња. Тим малим четвороногим лепотанима највише пријају сочне и слатке лубенице. Ново, мање језерце у изградњи, налази се у близини много већег, обложеног каменом. На средини, као из воде “ниче“ летњиковац до кога се долази краћим мостићем. Около језера биће пешачка стаза, а све то окруживати зелени украсни појас.
Радови добро напредују, а поред ангажованих радника Ђорђу је, како воли да каже десна рука у овом послу пријатељ Миладин Мићановић из Доњег Добрића. И он већ четрдесет година живи и ради у Швајцарској али завичај није заборавио.
Тако иначе прекрасан амбијент подно легендарног Цера у близини манастира, оживљава новим садржајима интересантним љубитељима природе који овде могу пронаћи много, што шта.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa