Инфо

10. новембар 2016.10. нов 2016.
САОПШТЕЊЕ ВК “ШАБАЦ“

ПРЉАВЕ (НЕ)СПОРТСКЕ ИГРЕ

У времену где неодговорни људи, спорт и спортске клубове користе у нечасним играма, принуђени смо да, због свих чланова и пријатеља Ватерполо клуба “Шабац“, али и због целокупне спортске јавности, одговоримо на бројне лажи и неистине које је на конференцији за медије изнео председник ПК “Шабачки делфини“, господин Војислав Мијић.
Најпре, Ватерполо клуб “Шабац“ није закупац Градског базена, већ управљач овог објекта. У оквиру уговора за управљање базеном тачно су временски дефинисани термини који припадају грађанима, као и они намењени школама и другим активностима. Наш клуб део својих термина, у складу са могућностима, дели са спортским колективима спремним на сарадњу, о чему сведочи одлична сарадња са ПК “Делфин“ и Кајак клубом “Зорка“.
Од отварања базена ми смо били отворени за сарадњу и са Пливачким клубом “Шабачки делфини“, на чијем челу је поменути Војислав Мијић. Ипак, на тренинзима је имао највише двоје деце. Вероватно незадовољан малом бројношћу, нарочито у односу на наш клуб и ПК “Делфин“, почео је да се сужи различитим средствима која, овом приликом, нећемо спомињати.
У обраћању представницима медија, господин Мијић се осврнуо и на “анонимне“ пријаве, како је навео, групе грађана и његовог клуба. Тим поводом, истичемо да смо за годину дана имали три ванредна инспекцијска надзора Завода за спорт и Министарства спорта и омладине. После детаљних контрола, надлежни Инспектори нису уочили неправилности, а њихов закључак, после обимних контрола био је, цитирамо: “Ви сте, вероватно, једини клуб у Србији који је све ускладио са новим Законом о спорту“.
Војислав Мијић себи је дао за право да износи и бројне неистине о наводном непостојању лиценци тренера и инструктора у ВК “Шабац“, чиме је покушао да уруши углед и репутацију нашег клуба у јавности. Због тих неистина, против њега ће клуб поднети кривичну пријаву надлежним органима.
Уместо лажи којима обмањује овдашњу јавности, Војислав Мијић би могао да објасни како је стекао националну пензију, али ту тему немамо намеру да покрећемо, већ то препуштамо његовој савести.
Ми смо поносни на чињеницу да смо за годину дана БЕСПЛАТНО обучили око 2.000 деце да плива. Истовремено, успели смо да омасовимо и ојачамо школу ватерпола, док је први тим остварио историјске успехе, освајањем првог места у регуларном делу Прве А лиге и пласманом у Регионалну А2 лигу. Осим резултатских успеха, од најеминентнијих људи ватерполо спорта у бившој Југославији, добили смо похвале за организацију мечева, посету и атмосферу на нашем базену.
Да ли је у питању случајност или је напад председника ПК “Шабачки делфини“ само наставак актуелних прљавих политичких игара у којима се спорт, клубови и инетерс града злоупотребљавају, остављамо читаоцима да сами процене.
С поштовањем
ватерполо клуб “Шабац“

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa