Инфо

25. новембар 2010.25. нов 2010.
РАДИВОЈ МАЛЕШЕВИЋ ИЗ ДРУЖЕТИЋА

ШЉИВОВИЦА С КОЛЕНА НА КОЛЕНО

Произвођач шљивовице препеченице Радивој Малешевић из Дружетића недавно је, како каже, сасвим неочекивано добио позив да у Обреновцу излаже свој производ. На другом Фестивалу ракије у овом граду, у конкуренцији 25 излагача, добио је бронзану медаљу за квалитет
На свом имању у коцељевачком селу Дружетић има око 1,5 хиљада стабала шљива, претежно стенлејке, старости од пет до 18 година. И преци су му гајили шљиву и правили ракију . Са намером да породичну традицију, наслеђену од деде и оца, настави и унапреди, Радивој је основао предузеће за производњу, прераду и промет овог алкохолног пића. Подршку у виду технолошке службе има од Завода за пољопривреду из Ваљева. Каже да је трновит пут прошао приликом отварања фирме које је трајало скоро годину дана и подразумевало је лутање од града до града, од шалтера до шалтера...А осим потрошеног времена за скупљање папирологије потрошио је према својој рачуници око три хиљаде евра.
- Отварање фирме је јако компликовано, сакупљање папирологије је дуго трајало - прича Радивој.
Ни тржиште ракије није заштићено од неравноправне конкуренције, што озбиљним произвођачима отежава пласман квалитетне робе. Радивој истиче да му је на првом месту квалитет а не квантитет и додаје, мало у шали а више у збиљи, да се ракија може правити и од шљиве. Његову шљивовицу служе претежно екслузивни ресторани у нашој земљи а литар нашег традиционалног алкохолног пића продаје по цени од десет евра.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa