Инфо

25. новембар 2010.25. нов 2010.
ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА СЕВЕРОЗАПАДНЕ ТРАНСВЕРЗАЛЕ

ПРИЛАЗ ПУТУ

Градоначелник Шапца Милош Милошевић данас је присуствовао почетку изградње саобраћајнице која почиње на обилазном путу (петља „Воћњак“), сече улицу „Војводе Путника“ између 7. јула и Савеза возача, затим улицу „Гаврила Принципа“ и завршава се код Млекаре у индустријској зони. Укупна дужина је четири километара а вредност радова 130 милиона динара. Средства су обезбеђена из републичког (НИП) и буџета Града Шапца.
- Реч је о најобимнијој инвестицији у граду ове године. Око 200 хектара земљишта имаће излаз на значајну саобраћајницу, што је веома битно јер земљиште које нема прилаз путу нема никакав значај за градњу. Разматрамо могућност да се наредне године, по завршетку изградње северозападне трансверзале, забрани теретни саобраћај кроз град, што би била одлична вест за становнике улица „Јанка Веселиновића“, „Краља Милана“, „Мачванске“ и приградске МЗ „Мајур“. Теретни камиони кретали би се новом улицом која ће коштати дупло више од уобичајене јер се гради тако да издржи теретни саобраћај, навео је градоначелник Милошевић.
Према речима Владимира Недељковића, руководиоца Техничке службе ЈП за управљање грађевинским земљиштем, пут ће бити ширине седам метара, а завршетак изградње, ако временски услови дозволе, је крај фебруара 2011. године. Радове изводи шабачки конзорцијум „Думача“ ““ „Интеркоп“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa