Инфо

11. мај 2017.11. мај 2017.
БЛАГОРОДНА ГОДИНА ЗНАЊА
ПОЧЕЛО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ „НИКОЛАЈЕВИХ ДАНА“

БЛАГОРОДНА ГОДИНА ЗНАЊА

Свечаном отварању петодневне манифестације поводом Дана школе протеклог понедељка поред родитеља, ученика, запослених, присуствовали и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, председник Скупштине града Немања Пајић, представници Градске управе, епископ шабачки Лаврентије
Представом коју су извели ученици трећег разреда протеклог понедељка у сали ОШ „Николај Велимировић“ отворена је петодневна манифестација обележавања Дана школе. Школа, која је почела да ради као четвороразредна крајем деветнаестог и почетком двадесетог века, од 2004. године, решењем Министарства просвете и спорта, с поносом понела је име владике Николаја Велимировића. Од тада, више од једне деценије, свој најрадоснији дан прослављају низом научних, музичких и спортских активности обједињених под именом „Николајеви дани“.
- Почетак маја радостан је период у раду школе. Период када сумирамо резултате које смо остварили у току године приводећи школску годину крају. Као и претходних година и ова школска година је за нас значила рад, стрпљење. Рад са децом не само на пољу стицања знања него и стицања разних вештина, учења деце љубави, толеранцији. Онога што је осим знања потребно сваком човеку да би био човек. Иза нас је преко четрдесет републичких награда, а испред бројна такмичења. Ове године имали смо част и задовољство, али и обавезу да организујемо једно од најмасовнијих такмичења, а то је Републичко такмичење из физике. Тај посао смо на опште задовољство свих који су били укључени одрадили изузетно добро. Похвале стижу са свих страна тако да смо поносни, пре свега на наше ученике који су уз помоћ својих наставника нашу школу поставили у сам врх школа које могу бити домаћини такмичења. Трудили смо се да нашим ученицима одамо почаст тиме што ћемо као школа одрадити све то најбоље могуће тако да они могу бити поносни на своју школу као што смо и ми поносни на њих. У исто време захваљујем и граду који је увек иза нас у свим активностима – рекла је директорка Весна Живановић обраћајући се окупљенима у фискултурној сали.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић истакао је да је велика част бити у друштву пријатеља „Николајеве“ школе и на тај начин додатно указао на значај образовања деце, али и нас самих.
- Ова школа заједно са свим нашим школама у Шапцу доприноси да Шабац заиста буде град знања. Захвалан сам на томе зато што једино на овај начин улажући у образовање и оно што је највредније у овом друштву можемо да се надамо бољем животу и неким пристојнијим условима у којима се живи. Желимо да промовишемо знање. Знање је моћ. Желимо да омогућимо да млади људи који желе да раде више, да уче више, имају заслужено место у друштву. То је један од разлога што смо све бивше ученике свих основних школа у Шапцу, који су сада добри, узорни студенти, наградили. Они ће сада постати и део Студентског савета нашег града који треба да помогне да Шабац буде место којем се млади људи после школовања враћају желећи да га изграђују заједно са свима нама и да од њега направимо једно лепо место за живот – нагласио је градоначелник.
БИТИ СА ДЕЦОМ ВЕЛИКА ЈЕ РАДОСТ
Епископ шабачки Лаврентије истакао је да његово срце веселе две радости. Прва што школа слави, а друга што носи име владике Николаја, једног од највећих црквених духовника новијег времена.
- Бити са децом велика је радост и без речи. Али чути и осетити душу дечју кроз њихове речи и видети их овако чедне, овако анђеоске, благородне, то оплемењује сваког човека. Нема ваљда таквог грубијана кога дете неће оплеменити. Кажу, кад је слон најљући ставе му дете под ноге и он се умири пазећи да га не повреди. Кад и ту животињу душа детиња и дете могу да дирну шта рећи за људе. Радујмо се овом нашем младом поколењу. На њима живот остаје. Њима треба да оставимо све оно што смо у животу стварали и што смо наследили од наших старих. Зато, посветимо им довољно пажње онолико колико од нас Бог тражи – поручио је епископ шабачки Лаврентије.
О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa