Инфо

25. мај 2017.25. мај 2017.
ШАМПИОНИ У  ГРАДСКОЈ КУЋИ
ПРИЈЕМ ЗА ЖРК “МЕДИЦИНАР” И ФК “МАЧВА”

ШАМПИОНИ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Државне шампионе у рукомету, играчице, стручни штаб и управу “Медицинара”, односно њихове колеге по функцији у “Мачви” новом члану Супер лиге угостио је у Градској кући председник Скупштине града Немања Пајић. Клубови јавно обећали још успешније наредне сезоне, Пајић узвратио максималном подршком града
Шабачке рукометашице прекинуле су готово тродеценијско чекање на екипну титулу нашег града у неком екипном спорту. “Покориле” су Србију, учиниле суграђане поносним, презентовали свој град на прави начин, а сви успеси били су могући само уз помоћ буџета града и Градске управе, истакао је на пријему у Градској кући председник УО ЖРК “Медицинар” Дејан Павловић.
- Имали смо поверење Града, градских структура и верујем да смо га оправдали. Разумели су наше потребе и велико хвала свима, господину Немањи Пајићу и члану Већа задуженом за спорт Драгану Николићу. Ове сјајне играчице су досањале свој сан, сјајни стручни штаб их је водио до трона, а ми смо били ту да им обезбедимо све што треба. Ово је пре свега њихов успех, али и успех наших суграђана, навијача који чине да из сезоне у сезону будемо најпраћенији тим лиге, да осетимо енергију на свакој утакмици. Следеће године желимо дуплу круну – рекао је Павловић.
- Освајала сам титуле, али никада домаћу и један разговор био је довољан да осетим снагу овог клуба и да дођем у Медицинар, уверена да ћу у овом дресу досањати и тај сан. Радило се предано, озбиљно, али сам уживала у сваком дану са овим девојкама и свим људима у клубу. Хвала свима који су били уз нас – истиче првотимка Марија Лојпур.
Недуго по одласку наших шампионки, на исто место стигли су наши шампиони, фудбалери Мачве играчи који су стари клуб вратили у елиту државе којој припадамо после 6 и по деценија. До краја Прве лиге остало је још једно коло, али одавно се мисли о Супер лиги, план је да овај ранг остане прошлост, а уверени смо да, уз помоћ града то могу учинити.
- Пријем у Градској кући треба заслужити и нама је част да смо у томе успели. Дуг пут је иза нас, а пред нама, уверен сам, само суперлигашке стазе. Без помоћи града, подршке навијача све ово не би било могуће и надам се да смо своју захвалност исказали на терену. Супер лигу су извојевали играчи, стручни штаб, а ми желимо да од клуба створимо стабилног суперлигаша, а убрзо ће и планови расти. Шабац заслужује суперлигаша, а захваљујући средствима града, имаће прилику да највеће гледа у свом граду, на свом стадиону – рекао је председник Мачве Ивица Краљ.
- Као неко ко је из Шапца, ко је стасавао у клубу, коме је „Мачва“ живот, још не могу да верујем да сам остварио свој сан баш у најдражем дресу. Били смо колектив, другари, незадржив тим који је веровао од првог тренутка да је спреман за историјска достигнућа. Нема стајања ни у Супер лиги, хоћемо Шапчане да учинимо још поноснијим – уверено износи планове капитен Филип Пејовић.
Шабац се поноси спортском историјом, традицојом, а захваљујући сјајним спортистима и спортском садашношћу, нагласио је у одвојеним разговорима председник Скупштине града Немања Пајић.
- Ми одобравамо средства, али су то средства грађана Шапца, сваки динар носи велику одговорност, но у разговорима са руководствима клубова увидео сам озбиљност, преданост, посвећеност и јасан план како да клубови остваре све циљеве. Шта су зацртали, то су и остварили и поносни смо што смо били подршка и дали свој допринос у писању историје. Наша обавеза је да будемо ту за њих увек, да испратимо планове, подржимо прави рад и будемо “ветар у леђа” успесима које нас све чине поносним. Још једном честитам „Мачви“ и „Медицинару“, ви сте понос нашег града – обећава председник Скупштине града.
- Увек смо отворени за разговор, желимо да подржимо успешне и да станемо иза колектива који промовишу наш град на прави начин, то смо радили и то ћемо радити и даље. Подржаћемо Медицинар на путу квалификација за Лигу шампиона, стадион „Мачва“ ћемо прилагодити суперлигашким стандардима – кратко је рекао члан Градског већа Драган Николић.
Б. Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa