Инфо

2. новембар 2017.2. нов 2017.
Стварање дигиталних локалних скупштина
Шабачка Скупштина на Конференцији у Новом Саду

Стварање дигиталних локалних скупштина

Дводневној Конференцији „Стварање дигиталних локалних скупштина“, која је, у организацији, Града Новог Сада, Скупштине Града Новог Сада и Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Србији, одржана у Новом Саду, присуствовали су представници шабачке градске Скупштине - председник Немања Пајић и секретар Златко Ранковић.
Циљ овог скупа био је да се прикаже како дигиталне технологије и друштвене мреже доводе до значајних промена у окружењу и културном миљеу скупштина на локалном нивоу и да се постави платформа за сарадњу у циљу размене искустава и сарадње на промовисању принципа транспарентности и одговорног управљања у локалним скупшинама.
Учеснике Конференције, у име организатора и домаћина, поздравили су представници Града Новог Сада, Скупштине Града Новог Сада, Скупштине Војводине, Народне Скупштине Републике Србије и министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић, као и представници амбасаде Швајцарске у Србији и УНДП.
У радном делу Конференције бројни стручњаци у овој области указали су на значај дигитализације и предности е-парламента, а представници градова и општина преезентовали су своја искуства у раду.
Присуство представника шабачке Скупштине овој конференцији представља наставак сарадње са Програмом Уједињених нација за развој (УНДП), у оквиру које су у ранијем периоду, различитим стручним конференцијама присуствовали представници свих одборничких група у шабачком парламенту.
Конференција је одржана у оквиру пројекта: „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скуштине – друга фаза“, који је подржала Швајцарска агенција за развој и сарадњу (СДЦ).

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa