Инфо

30. новембар 2017.30. нов 2017.
МАЧВА ДОЧЕКУЈЕ СПРАТАК

СПАРТАК ФАВОРИТ, СВЕ ЈЕ МОГУЋЕ

Уколико је Мачва изненадила “Раднички” у Нишу и кући донела неки бод, кикс против Јавора биће мање болан, ако су “Мераклије” оправдале улогу фаворита, гостовање Спартака Шапчани дочекују са зебњом
У два узастопна првенствена меча у Шапцу, пре три године и једне седмице, “Јавор” у последњим секундама носи бод из Шапца. Јесте фортуна окренула леђа, али када се узму у обзир неискоришћене прилике, посебно једанаестерац, не може се само срећа окривити за неуспех. На пијаци грешака, Шапчани су своје плаћали најскупље и најболније. До закључења овог броја меч у Нишу није ни стартовао, али је на исток Мачва отпутовала као аутсајдер, а свакако је борба за опстанак неминовност. Све екипе су близу и плеј аут би ове сезоне могао бити најнеизвеснији од увођења оваквог система такмичења. Сваки бод је важан, а дуели кући прилика да се они освоје, макар у госте долазио и тим из врха табеле.
Суботичани су пре старта лиге били тим који није у кругу фаворита за Европу, Мачва их је намучила у Суботици, заслужила бар бод из летошњег меча, но како је протицало првенство “Спартак” је играо све боље. Поклекао је само три пута, славио чак девет и среду дочекао на трећем месту. Победа од 5:0 у Новом Саду, реми на ЈНА и минимални пораз на Маракани, говоре о снази “голубова” ван свог терена. Искусан тим, у бољој форми од Мачве свакако је фаворит. Сигурнији су у одбрани, ефикаснији у нападу, а предводи их дуо Немања Николић и Ђорђе Ивановић. Уз њих се истиче голман Остојић, односно Стефан Хајдин, а у екипи је и некадашњи халф Мачве Аца Радовановић. Ипак, умели су и они да подбаце, знао је недостатке да искористи “Радник” (5:1), те Шапчани имају своју прилику.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa