Инфо

7. децембар 2017.7. дец 2017.
Ти си моја шампитица од туцане паприке
Колеџ „Винавер“ поклонио представу ШапЧанима

Ти си моја шампитица од туцане паприке

Поводом обележавања годину дана постојања, колеџ “Винавер” поклонио је Шапчанима представу Мирјане Јевтић Коленц “Ти си моја шампитица од туцане паприке”. У Великој сали Културног центра у четвртак наведени текст извела је Милица Марчић матуранткиња Шабачке гимназије.
-Милица Марчић је матуранткиња, одличан ђак Шабачке гимназије, иначе мој ђак са којим четири године успешно сарађујем. Ова монодрама је настала као плод нашег дугогодишњег рада. Она се бави једном харизматичном темом, мушко-женским односима. То је рат полова који траје одувек и Милица га представља на један изузетно ведар начин. Изузетно је талентована тако да је нашла у овој представи могућност да се у потпуности изрази – каже ауторка Коленц.
У име колеџа „Винавер“ медијима се обратио Благоје Јосиповић председник управног одбора ове школе.
Интерактивна настава „Винавер“ постоји скоро годину и по дана. Ово је један од ретких јубилеја када граду и свим Шапчанима и онима који се тако осећају поклањамо нешто што је везано за културни домен. То је једна уметничка форма која је наш производ. Сценарио, режија, глума, раде све наши чланови и то мислим да је добар искорак у начину на који треба обележавати одређене јубилеје не само значајне, него и оне мале. Најбољим шабачким ђацима који желе да уче и да стварају је место у “Винаверу”. Имамо квалитетну подршку професора и услове, вољу и ентузијазам и то све ученици препознају. Шабачки матуранти који су били у домену програма везаног за припрему за полагање пријемног испита на факултет сви су уписали жељени факултет, док сви остали ученици који су били у посебном програму колеџ наставе који је одређен само за вуковце, одличне и врло добре ученике завршили су школску годину са одличним успехом. Ове године смо уз три програма која су основна увели и два програма а један је средњошколски програм информатике са роботиком, а други је предвиђен за основце. Направили смо и курс из пословне информатике за одрасле, он се састоји из почетног, средњег и напредног, нагласио је професор Јосиповић.

Б.Р.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa