Инфо

21. децембар 2017.21. дец 2017.
ПРИЈЕМ ЗА ЈУНИОРСКЕ ОЛИМПИЈКЕ У ЗНАЊУ

ЗЛАТНА БРОНЗА

Ању Петровић и Машу Ђурић, ученице Шабачке гимназије које су на Међународној јуниорској научној олимпијади у Холандији освојиле бронзане медаље, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић угостио је у петак у Градској кући. Пријему су присуствовали и њихови професори Горан Станојевић и Драгољуб Криловић.
-Ваша бронзана медаља за мене је златна јер сте успеле да победите сопствени систем и по другим правилима освојите медаљу. Ја сам поносан на вас као и ваши родитељи и професори, поручио је градоначелник ученицама које су у конкуренцији од више од 300 такмичара освојиле бронзу.
Младе Шапчанке провеле су лето учећи да би усвојиле градиво које ће њихови вршњаци учити у наредним школским годинама. Али то је био тек први корак ка победи јер су се на Олимпијади сусреле са задацима какве никада нису виделе у нашем школском систему.
-Нисмо навикли на такве тестове. Захтевали су од нас брзо размишљање. Представљали су нам проблеме и тражили да их решавамо. Тест се састојао из три дела, први је заокруживање затим теорија и напослетку експерименти, испричале су петнаестогодишње Ања и Маша.
У Холандији је било времана и за путовања, дружење и упознавање са такмичарима који су дошли из 48 земаља.
Такмичање, које је захтевало знање из биологије, хемије и физике, одржано је од 3. до 11. децембра у Холандији. У тиму из Србије били су и ученици из Београда и Ужица.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa