Инфо

4. јануар 2018.4. јан 2018.
60 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА ЛОВАЧКОГ УДРУЖЕЊА “ТАМНАВА” КОЦЕЉЕВА

Кад сам био млађан ловац ја...

Крајем децембра, традиционалном забавом, ловци из коцељевачког краја испраћају стару и прослављају долазак Нове године али и обележавају свој дан. Прошлог петка ЛУ “Тамнава” Коцељева, основано далеке 1957. године под именом Ловачко друштво “Коцељева”, обележило је шест деценија свог постојања.
Према речима управника ловишта Предрага Максимовића, данас ово Удружење окупља 320 ловаца у оквиру пет секција и газдује површином од 25 хиљада хектара.
Међу врстама дивљачи су срне, затим зец, фазан, пољска јаребица, а чланови се баве и одгојем фазанске дивљачи и поседују прихватилиште капацитета две хиљаде комада.
–У току наредне године планирана је реконструкција овог прихватилишта, а у реконструкцију ловачког дома, који је један од симбола Коцељеве, уложена су значајна средства - рекао је председник коцељевачких ловаца Златомир Ђурић.
У овом Удружењу истичу да остварују константну сарадњу са општином и полицијском станицом у Коцељеви, као и са ловачким удружењима из окружења. Осим тога, одлична је сарадња и са Ловачким савезом Србије, а међу гостима на прослави јубилеја, између осталих, био је председник савеза и народни посланик Драган Шормаз који је оценио да је шест деценија постојања велики празник за ЛУ “Тамнава”.
-60 година је дуга традиција. Верујем да је ово удружење вероватно и најбројније удружење грађана у општини. Тако је широм Србије. Некада смо у сваком селу имали и фудбалски клуб и фолклор, али мало по мало, како се смањивао народ, нестајале су и те лепе ствари које смо имали. Али су ловци остали. Има их у сваком селу, у сваком месту у нашој земљи. Тренутно ЛСС има преко 250 удружења, 75 хиљада ловаца и то нас чини највећим удружењем грађана у Србији. Често због те снаге многи мисле да смо државна институција, али нисмо - рекао је Шормаз који је установама и појединцима уручио признања Ловачког савеза.
Бронзани ловачки орден припао је најстаријем члану Управног одбора ЛУ Милану Вуловићу. Сребрни су добили ловочувар Зоран Марковић и управник ловишта Предраг Максимовић, док је златни ловачки орден додељен председнику ЛУ “Тамнава” Коцељева Златомиру Ђурићу. У име Ловачког савеза Србије Шормаз је уручио и златне плакете општини Коцељева и Полицијској станици у овој општини.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa