Инфо

8. фебруар 2018.8. феб 2018.
СВИ ЗА ЈЕДНОГ, ЈЕДАН ЗА СВЕ
ДВАДЕСЕТ ДВА ХЕРОЈА ОДЕЉЕЊА 7-2

СВИ ЗА ЈЕДНОГ, ЈЕДАН ЗА СВЕ

У овом одељењу више од једног хероја. Било је најтеже изабрати јунака, а када су га изабрали, онда су се низале и речи и реченице и стихови
Свака средина, улица, школа има свог хероја. У одељењу 7-2 коцељевачке основне школе то је Теодора Пуретић. Управо о њој су писали другари поводом учешћа на мултимедијалном конкурсу “Наш херој који је храбар као Фердинанд је...”, објављеном крајем прошле године.
Инспирисани пријатељством, љубављу и храброшћу другарице Теце, како је зову, осим мултимедијалног рада, цело одељење је написало још три песме о свом хероју.
–Била сам много срећна што су другари одабрали баш мене. Било је узбудљиво када сам читала песмице у којима сам описана. Лепо сам се осећала јер су описали заиста оно што сам ја. Не само добре стране моје личности већ и оно што им некада смета - каже Теодора и додаје да је спремна да помогне другарима у невољи па и да шапне тачан одговор уколико је потребно.
–Не само то, већ и када је неки проблем у одељењу, када се свађају, када су тужни, спремна сам да их саслушам, дам савет, решим несугласицу и помирим - истиче ова девојчица за коју наставница српског језика и разредни старешина Татјана Јеремић тврди да пише веома зреле, озбиљне прозне радове.
Према њеним речима одељење је први пут учествовало на неком мултимедијалном конкурсу што је веома значајно искуство. Једно од правила, између осталих, које је било најтеже испунити је да изаберу особу која је херој у њиховој одељенској заједници.
–Лично сматрам да је у овом одељењу више од једног хероја. Било је најтеже изабрати јунака, а када смо га изабрали, онда су се низале и речи и реченице и стихови. Учествовали смо у једном конкурсу у којем до изражаја треба да дође и другарство и пријатељство и слога и да покажемо да у једној средини постоји херој који је храбрији чак и од Фердинанда.
Иако нису освојили ниједну од три награде, ученици 7-2 су учешћем на овом јединственом мултимедијалном конкурсу показали да су мали-велики хероји присутни свуда око нас, што је и био циљ. Ми смо то доказали и учешћем на такмичењима, на смотрама, у активностима на које смо позвани али и на које смо се самоиницијативно пријавили - истиче наставница српског језика.
Према речима педагога Весне Ранковић Јефтић ученици овог одељења су веома озбиљни, посвећени учењу и школи, заинтересовани за све наставне области и постижу веома добре резултате.
–Веома је занимљиво што су радознали и што се сами труде да проналазе чињенице, да долазе до закључака. Посебно ми је драго што у томе учествује цело одељење, чак и они који мање желе и мање могу, учествују и функционишу као један - оценила је школски педагог.
Ђаци ће, мотивисани учешћем на овом конкурсу, припремити изложбу литерарних радова под називом “Двадесет два хероја одељења 7-2”, која ће у школи бити отворена вероватно на Дан поезије.
–Они заиста заслужују епитет хероја из разноразних разлога. Нису у питању само школске обавезе, већ све оно што чине и ван ње. И у осталим активностима су присутни и веома успешни - сматра наставница Јеремић.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa