Инфо

15. фебруар 2018.15. феб 2018.
Учење и забава
НАТИН ЗИМСКИ КАМП

Учење и забава

Основна школа “ Ната Јеличић” и ове године је организовала Натин зимски камп у периоду од 05.02. до 09.02. Ученици су могли да посете радионице из српског језика и психолошке радионице, из шпанског, немачког, и енглеског језика као и радионице за млађи узраст о активној настави и мапама учења.
Радионица Правописање коју су водиле наставнице српског језика Јелена Ђорић и Тамара Раиновић организована је за ученике од петог до осмог разреда. Присуствовали су и ђаци из Основне школе у Прњавору која припада Натиној школи.
Деца су кроз групни рад радила вежбе и исправљала граматичке и правописне грешке. Такође су преводили са енглеског изразе (паб, дринкић, бекстејџ, фешн вик и друге) који се често појављују у свакодневном говору и замењивали их речима на српском.
-Овде сам дошла да се забавим и пре свега нешто да научим и да посетим своју школу током распуста. Наставнице су супер и уз њих иде све много лакше. Доста тога има о правопису и писању свега и разне речи смо још научили. Ову радионицу сам изабрала зато што ми је најважнија и најзначајнија за писање по друштвеним мрежама и за правилно писање и причање, рекла нам је Ања Вукоровић ученица шестог разреда.
Циљ наше радионице је био да они схвате да их правопис окружује свуда и да не живи у књизи и на часу српског, него да могу уз рад правописа и да се забаве лепо и да нешто науче и да они виде своје грешке и да исправе себе, а да изађу насмејани. И да схвате да школа није нешто што треба да смара децу, него да је то нешто што може да буде и забавно, објаснила је наставница српског језика Јелена Ђорић.

Б.Р.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa