Инфо

15. фебруар 2018.15. феб 2018.
ОТВОРЕНА ВРАТА ШКОЛЕ
ДРУГИ ЗИМСКИ КАМП У ПРЊАВОРУ

ОТВОРЕНА ВРАТА ШКОЛЕ

У ОШ „Краљ Александар Карађорђевић“ Прњавор од 07. до 09. фебруара 2018. године одржан је Други зимски камп.
Камп је организован у оквиру две тематске целине. У матичној школи Прњавор под темом Магија речи кроз радионице из српског, француског и енглеског језика ученици старијих разреда су имали прилику да боље упознају стилске фигуре и народне мудрости на страним језицима, а кроз историју да чују приче о Александру Великом и Солунском фронту. Млађи ученици су кроз народну традицију обрађивали приче моје баке, а затим их илустровали на радионици из ликовне културе.
У издвојеном одељењу Рибари кроз корелацију предмета: математика, физика, биологија, географија, српски језик и ликовна култура представљена је тема Осна симетрија свуда око нас. Најмлађи ученици су проучавали магнетизам кроз радионицу из предмета Рука у тесту.
Последњи дан кампа ученици су учествовали у монтирању видео материјала снимљеног током три дана кампа и едитовању документарног филма.
По речима директорке школе, Марије Мијић Зимски камп је нешто што чини особеност ове школе с обзиром да је Прњавор једина школа на сеоском подручју која организује овакав вид ваннаставних активности на зимском распусту. Циљ нам је био да деци отворимо врата школе за време распуста и да им наставне садржаје представимо на један другачији, креативнији начин што нисмо увек у могућности кроз редовну наставу.
Ивана Новаковић, један од реализатора кампа сматра да је задовољство било учествовати у оваквом начину рада са ученицима и колегама. Ово је прилика да се наставни садржај обогати корисним и занимљивим информацијама и доста се разликује од редовних часова. Ученици су веома заинтересовани, заступљен је групни рад, а теме су им биле интересантне.
На кампу је учествовало око 150 ученика из школе Прњавор, а били су присутни и гости из Београда и Пријепоља. Радионице је реализовало 16 наставника.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa