Инфо

1. март 2018.1. мар 2018.
ВИКЕНД КЛАВИРА У ШАПЦУ
22. МЕЂУНАРОДНО ТАКМИЧЕЊЕ МЛАДИХ ПИЈАНИСТА

ВИКЕНД КЛАВИРА У ШАПЦУ

У организацији Музичке школе “Михаило Вукдраговић” у Шапцу ће у дане викенда (3. и 4. марта), бити одржано 22. Међународно такмичење младих пијаниста. Ове године пријављено је 94 пијаниста различитих узраста из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније и Немачке.
Због реконструкције школе, такмичење ће се одвијати у свечаној сали Економске школе „Стана Милановић” и сцени Шабачког позоришта по унапред утврђеном распореду: најмлађи ученици преткатегорије, прве, друге и треће категорије свираће у сали Економске школе у суботу од 15 до 18 и 30 сати и недељу од пола десет ујутро до 18 часова и 50 минута, док ће такмичари старијих категорија (ИВ, В, ВИ) наступати у суботу од 14 до 19 и 30 часова и недељу од девет до 19 и 30 сати у сали Шабачког позоришта.
Такмичаре ће оцењивати међународни стручни жири у саставу: Татјана Ђорђевић, Олга Борзенко, Боривоје Младеновић, Љиљана Вукеља, Доријан Лељак из Србије, Арјана Курин Груби из Македоније, Слађана ВлаЧић Дедић и Невен Шобајић из Босне и Херцеговине, Рубен Далибатјан из Хрватске и Фабиано Касанова из Италије.
Додела награде “Матусје Блум” професорки Миланки Мишчевић планирана је за суботу, а након тога предвиђен је коцерт њене ученице др Иване Медић и стручно предавање. Програм почиње у 20 и 30 у Шабачком позоришту.
Концерт награђених младих пијаниста биће одржан у недељу од 20 и 30 у Шабачком позоришту, када ће бити додељене награде и проглашени лауреат такмичења.
Улаз је слободан, а из шабачке Музичке школе позивају све љубитеље класичне музике да дођу и подрже младе пијанисте.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa