Инфо

1. март 2018.1. мар 2018.
Волонтери startit центра

Волонтери startit центра

ОТВАРАЊЕ СТАРТИТ ЦЕНТРА У ШАПЦУ

УМРЕЖАВАЊЕ ИТ ЗАЈЕДНИЦЕ

Уз подршку града Шапца који је препознао развој ИТ индустрије, у четвртак у 18 часова биће званично отварање Стартит Центра у Шапцу, који је део непрофитне организације СЕЕ ИЦТ. Мисија СЕЕ ИТЦ је стварање подстицајног окружења за развој технолошког предузетништва у Србији.
Свечаности ће присуствовати градоначелник Шапца, оснивачи Стартита, али и национални партнери, представници команија Нордеус, Телеком Србија, ГоДаддy, Гамецредитс, ДатаГуард, СтунтЦодерс, ЉАНТОЏ, Социете Генерале, ХТЕЦ, Цатенамедиа и Мицрософт Девелопмент Центер Сербиа.
Стартит Центар Шабац који се ове недеље придружује већ постојећим Центрима у Београду, Инђији, Новом Саду, Зрењанину, Суботици, Ваљеву и Вршцу има за циљ да окупи локалну ИТ стартап заједницу и пружи могућност упознавања појединаца и група ради подстицања сарадње, умрежавања, размене знања и подстицање напретка.
Простор у Карађорђевој 27, на првом спрату, којим Стартит Центар Шабац располаже, састоји се из простора за догађаје у који може стати до 200 људи са комплетном опремом, четири одвојене потуно опремљене канцеларије, простора за заједнички рад, опремљене кухиње и простора за заједнички рад за 10 особа.
Непрофитна организација СЕ ИЦТ/Стартит, основана је 2010. године у Београду и пружа знања, контакте и прилике младима за креирање иновативних, одрживих, предузетничких подухвата заснованих на високим технологијама, са шансом за глобални успех.
За Стартит, кључ развоја Србије налази се у предузетништву заснованом на новим технологијама. Кроз конференције, радионице, тренинге и веб портале пружа знања, вештине, мотивацију и контакте за рад у различитим областима као што су интернет предузетништво, бизнис, технологија, дизајн, маркетинг и нови медији.
Програмом је досегнуто више од 100.000 људи, а мисија организације јесте да до 2020. године кроз развој 12 локалних Стартит Центара обучи што више људи за послове у ИТ индустрији, где су кадрови најтраженији.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa