Инфо

10. март 2011.10. мар 2011.
ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ

МЛАДОСТ У СЛУЖБИ ТРАДИЦИЈЕ

У уторак увече на Великој сцени Уметнички ансамбл „Чивија“ и Ансамбл народних игара „Хајдук Станко“ одржали осмомартовски концерт. Гости КУД „Светозар Марковић“ Умка
Играло се и певало на Великој сцени Шабачког позоришта пред препуном салом. Смењивали су се дечији и први ансамбли, мали и велики, играјући душом и срцем са неизбежним осмехом на лицу. Репертоар је био разноврстан тако да је све присутне провео кроз српску културну баштину.
Тако је секција ОШ „Мајур“, која ради у оквиру АНИ „Хајдук Станко, извела „Левач“, а први ансамбл провео је присутне кроз Србију игром и песмом. Први ансамбл УА „Чивије“ извео је, између осталог, игре из Шумадје, док се КУД „Светозар Марковић“представио играма из Босилеградског крајишта, а певачка група затим отпевала две песме: „По наше село Малово“ и „Горанине ђапанине“. Смењивали су се ансамбли па је тако први ансамбл „Чивије“ одиграо Влашке игре и игре из Тимочке крајине, а гости из Умке игре из Владичиног хана. „Хајдук Станко“ нас је подсетио на фолкор са Старе планине. Ово је само део онога што се извело током концерта који је трајао око два сата.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa