Инфо

26. април 2018.26. апр 2018.
ПОТВРДА ДОБРОГ РАДА
РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СТАТИСТИКЕ ОДРЖАНО У ШАПЦУ

ПОТВРДА ДОБРОГ РАДА

Економска школа „Стана Милановић“ била је домаћин дводневног Републичког такмичења из статистике, други пут за пет година. Част да угости матуранте 23 школе из Србије шабачка школа добила је победом на прошлогодишњем такмичењу. Њен ученик Бојан Нешић тада је освојио максималних 100 бодова, што се догодило први пут од када се такмичење организује.
-Велика нам је част и задовољство да други пут будемо домаћини Републичког такмичења из статистике. То је једно од најважнијих такмичења у оквиру Заједнице економских школа. Захваљујући прошлогодишњем резултату нашег ученика, Шабац ових дана није само град културе него и град образовања, рекао је директор Економске школе Велимир Кузмановић.
Верица Вилотић, представник Министарства просвете, присуствовала је такмичењу. Истакла је да резултати које ученици постигну на такмичењу увек говоре о квалитету рада школе.
-То што Шабац други пут организује ово такмичење доказ је колико се квалитетно ради у овој школи. Ученици шабачке Економске школе побеђивали су на републичким такмичењима и у другим предметима, не само у статистици. То је показатељ и квалитета рада и доброг наставног кадра, рекла је Верица Вилотић и додала да се Министарство поноси успехом сваке школе.
Представник Заједнице економских школа и директор Друге економске школе Дејан Недић објаснио је да ова такмичења имају велики значај и код уписа на факултет. Три првопласирана на Републичком такмичењу из статистике имају пролаз на било који смер на Економском факултету.
-Републичка такмичења су увек значајна, поготову из статистике. То што је у Шапцу било такмичење и пре пет година показује да шабачка Економска школа има добре такмичаре. На економском факултету признају резултате овог такмичења и због тога деца имају веома велику мотивацију да остваре добре резултате, изјавио је Недић.
Гостујуће ученике и професоре у име града Шапца поздравио је помоћник градоначелника задужен за образовање, др Горан Стојићевић. Том приликом је подсетио да Град много улаже у образовање и да ће то наставити да чини и убудуће.
-Имали смо последњих година неколико значајних такмичења у Шапцу управо из оних предмета из којих шабачка деца остварују највеће успехе. Поред статистике ту су физика, биологија, географија. Наставићемо са праксом да помажемо шабачким школама и учествујемо у оваквим догађајима који су битни не само за Шабац него и за целу Србију, истакао је Стојићевић.
Економска школа својим гостима обезбедила је и вечеру, обилазак града и Народног музеја у Шапцу.
Победник такмичења био је Игор Недовић из Прве економске школе из Београда.

М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa