Инфо

31. мај 2018.31. мај 2018.
Буђење пријатељства
ПРЕДСТАВНИЦИ ШТАЈЕРСКЕ У ПОСЕТИ ШАПЦУ

Буђење пријатељства

“Разлог нашег доласка је упознавање са пројектима које Шабац има, јер смо схватили да је то један иновативан града, са квалитетним пројектима у разним областима. Захваљујући тим пројектима могуће је остваривање сарадње у областима образовања, привреде”
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић приредио је у суботу пријем у Градској кући за представнике Владе аустријске покрајине Штајерске. Делегацију која је посетила Шабац чинили су Стефан Боргер, шеф Одељења за европске послове и међународне односе у Влади Штајерске и његови сарадници Клаус Фишер и Мариа Пицхлабуер.
Према речима градоначелника Шапца гостима из Штајерске су представљени привредни потенцијали града Шапца, при чему је акценат стављен на Индустријску зону, Пројекат Савапарк и Пројекат Иновациног центра у Шапцу.
-Данас смо отворили неколико добрих тема, али смо се посебно фокусирали на области привреде, образовања и екологије. Говорили смо о нашој Индустријској зони, као једној од најбољих у земљи, о Савапарку и могућностима да нађемо и европске партнере који би учествовали у финансирању овог пројекта. Новина коју смо представили пријатељима из Штајерске је шабачки Иновациони центар, нова идеја коју развијамо и за коју су нам веома важне идеје које можемо добити од њих. Идеја је да пробудимо пријатељство, али и да покренемо конкретне активности, као што би била размена искустава из школа, размена ученика и наставника, рекао је градоначелник.
Он је истакао да су током првог дана посете гости из Аустрије имали прилику да се упознају са радом Школе примењених уметности и Пољопривредне школе у Шапцу, а да су другог дана посетили Економско трговинску школу, како би са дирекотрима ових образвних установа разговарали о могућностима за сарадњу.
Стефан Боргер, шеф Одељења за европске послове и међународне односе у Влади Штајерске, рекао је да су веома задовољним свим што су видели у Шапцу и да се отворени и расположени за сарадњу.
-Наша комуникација са Градском управом Шапца траје више од годину и по дана. Разлог нашег доласка је упознавање са пројектима које Шабац има, јер смо схватили да је то је један иновативан града, са квалитетним пројектима у разним областима. Захваљујћи тим пројектима могуће је остваривање сарадње у областима образовања, привреде и другог. Ми у Штајерској Град Шабац видимо као први корак у будућој сарадњи са Србијом уопште. Шабац је град који ће бити почетна тачка за сарадњу наших области, рекао је Стефан Боргер.
Након пријема у Градској кући, представници Града Шапца и Владе Штајерске посадили су три дрвета пријатељства у парку у Масариковој улици.
Затим је делагација Владе Штајерске посетила је Економско трговинску школу, Народни музеј у Шапцу и Библиотеку шабачку.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa