Инфо

21. јун 2018.21. јун 2018.
Цењени учитељ многих генерација
МИОДРАГ ДЕЛИЋ ВЕЧИТИ
ЗАЉУБЉЕНИК У ФУДБАЛ

Цењени учитељ многих генерација

Љубав од малих ногу. Бесплатна школа фудбала у Бадовинцима. Успеси са пионирима и јуниорима шабачке “Мачве”. Тренирајући пионирску селекцију фудбалера Радничког из Бијељине, 2004. године, постао првак Лиге Републике Српске. Веран принципу да на терену играју само најбољи
Фудбал је заволео у сеоској основној школи, где су му учитељи физичког били Бора Носовић и почивши Драган Баћановић и вечно му је одан, без обзира на своје принципе који нису увек били у складу са владајућим у клубовима овог спорта.
Као фудбалер играо је у пионирима и омладинцима богатинске “Мачве”, где му је тренер био Бранко Максимовић, а касније наступао у првом тиму „АИК Шабац“. Фудбал га је одвео и међу омладинце “Лознице”, а као војник у Вршцу играо је за оба тамошња фудбалска клуба.
Наш саговорник је значајан део својих спортских активности, као фудбалски “учитељ”(тренер) посветио родном селу Бадовинцима, формирајући тамо својеврсну “школу фудбала”. Она је окупљала 60-70 дечака узраста од осам до 15 година.
- Имали смо три селекције, а учећи фудбал пропутовали, дружили се и играли са вршњацима широм Србије. И да је било више разумевања, тада одговорних људи, било би сигурно боље, каже Делић.
Неко време је провео и као фудбалски судија али из своје двадесетогодишње тренерске каријере издваја 2004. годину и освајање првог места у лиги пионира Републике Српске. Преко Дрине, где је неко време боравио, остварио је добре резултате у Фудбалском клубу “Пролетер” из Дворова.
- У Шабачкој “Мачви” сам био први тренер селекције пионира са којом сам освојио прво место и помоћник тренеру сениора Слободану Милинковићу. Памтим и повратак јуниора “Мачве” у елитно такмичење после 12 година. Убедљиво мој највећи успех је доследност у послу и неприхватање притисака и уцена, већ предан рад и изграђивање личности, наглашава Делић. Управо то (изграђивање личности) обележава његов рад али је и значајна сметња.
Без обзира на све, остаје веран својим принципима, од којих је основни да на терену наступају само најбољи. Захваљујући бројним познанствима у свету овог динамичног спорта, кроз организовање бројних бесплатних кампова фудбала припрема нове младе наде. Истовремено трага за новим ангажманом у коме ће употпунити себе и изградити нове талентоване фудбалске личности.

Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa