Инфо

2. август 2018.2. авг 2018.
Кућица за птичице
КРИВИНА У ОГЛЕДАЛУ

Кућица за птичице

За градоначелника Београда кажу да је трећа, најважнија функција у земљи. Када се томе дода и чињеница да је буџет Београда толики да би малте не био у равни са државним буџетом када би се одбила издавања за војску, полицију, пензије, градоначелник престонице још више добија на значају. Сложићемо се, моћна функција.
Е, та моћна функција је на правом путу да занемоћа. У покушају да обесмисли све у сопственој земљи, Прворођени више него успешно урушава све и свакога, па тако и врсног дечјег хирурга Зорана Радојичића који је, Бог те пита због чега, прихватио да игра улогу још једног статисте у низу бесмислених ликова. Систем Прворођеног је одредио успешног доктора и несрећног градоначелника да свечано отвори кућице за птице!!!???
Напредњачка медијска машинерија нема пардона. Три кућице и хранилице за птице су представљене као прва еко-зона за врапце у Београду. Машала, какав успех. Још само да сте видели оног другог мученика из градска власти који се уби да објасни како је то велики успех, јер се на овај начин помаже птицама селицама. Напредњацима ни врапци нису свети, па их прогласише - птицама селицама. Сва срећа, голубови су још мирни, неће да их селе.
И тако наш успешни доктор и несрећни градоначелник отворе прву еко-зону за врапце у новијој историји. Мученик, шта ће. Сигурно му је то наместио онај несрећни човек и успешна птица прелетачица Весић. Њему као искусном вуку није пало на памет да се слика са кућицама, хранилицама и врапцима селицама.
Мада, када погледамо мало шири контекст, шта успешни хирург и несрећни градоначелник могу да отворе? Да неће можда почетак радова за изградњу метроа? Таман посла, то је капарисано за Прворођеног. За чувени јарбол још ни новце нису сакупили, Тиршове два нема ни у сликовницама. Нема ни тих мерцедесових аутобуса. Од свих оних силних обећања, једино профитираше врапци селице.
Нејасно је како тако успешан доктор не стави себи прст на чело и не приупита сам себе - Шта је мени све ово требало? Док су неки други градоначелници градили и отварали Газелу, Сава центар, мост преко Аде, актуелном несрећном градоначелнику Београда запале кућице и хранилица за врапце селице.
Шта ли му је пролазило кроз главу пре, за време, и после отварања ове еко-зоне, познато је само њему. На листу грехова Прворођеног, златним словима, треба уписати и то да је унизио велику каријеру успешног доктора којег је учинио још несрећнијим градоначелником.
Ненад Кулачин

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa