Инфо

2. август 2018.2. авг 2018.
ПЕТАК - ШТА БУДЕ БИЋЕ
ФУДБАЛ Мачва гостује у суботу чукаричком

ПЕТАК - ШТА БУДЕ БИЋЕ

Чукарички годинама носи незваничну титулу најорганизованијег клуба у Србији и сваке сезоне има европске амбиције и зато носи улогу фаворота, а Мачви остаје да искористи тај терет на леђима домаћих
Недавни одлазак нај-искуснијег и једног од најбољих играча екипе из београдског предграђа Николе Дринчића, окарактерисан је у београдским медијима као доказ лоше атмосфере у редовима Чукаричког и неслагања играча са новим тренером Симом Крунићем. Ипак, у јеку тих напада и наводне “нестабилности”, популарни “брђани” су потпуно надиграли Рад у малом градском дербију и однели кући три битна бода. Тријумф на Бањици замас-кирао је неочекиван кикс на старту сезоне и реми против Земуна 1:1, вративши стабилност (уколико је њена негација заиста и постојала). У овом тренутку говорити о Чукаричком значи говорити о другом тиму на табели.
Успон Чукаричана траје већ дуго, сматрају се првим приватним клубом у Србији, а иако ни-су кадри да се озбиљније умешају у борбу за највиши пласман, неприкосновени су по питању услова за рад, поштовања уговора и организованости. Многи фудбалери који су наступали за “црно-беле” умели су да кажу како је, по тим питањима, тим далеко изнад стандарда у Србији. За сада у ви-тринама имају Куп Србије, а сваке године теже пласману у неко од европских такмичења. Није изузетак ни ова сезона. Ненада Лалатовића је на клупи заменио Симо Крунић, тренер који је за Чукарички наступао и као играч, а већ је једном седео и на клупи. Одлазак Дринчића пореметио је чврстину везног реда, изгубили су Београђани искуство некадашњег репрезентативца, но још увек велика снага лежи у нападу, Огњену Мудринском и посебно расположеном Самјуелу Овсуу, фудбалеру из Гане који је у Београд дошао из Турске. Уз њих су већ познати: Доцић, Пушкарић, Богосавац...
Као и у Кули против Спартака, шабачка Мачва нема шта да изгуби јер сав терет фаворита је на леђима домаћих. После одласка стандардних: Матића, Милинковића и Арсенијевића деловало је да Мачва у нову сезону улази слабија него претходне, међутим разлог за оптимизам свакако даје игра и резултат против Напретка, али и пораз у самом финишу од Спартака. Одлична игра Гигића пажњу јавности је усмерила ка њему, но претња за домаће може даћи и са бокова (Гаврић и Гемовић), као и у шутевима из даљине.
Чукарички је био стални ривал Мачве претходне деценије, укрштали су копља у Првој лиги, а после дуже паузе, поново су одмерили снаге претходне сезоне када је оба пута победио тим из престонице, по 2:0 у Шапцу и Београду.
Нови окршај, овај пут у оквиру трећег кола елитног фудбалског такмичења стартује у петак од 20 сати на Бановом брду.


Петар Гигић:
Биће још радости

Једна утакмица и добра игра Петра Гигића против Крушевљана била је довољна да млади нападач “освоји срца” навијача Мачве.
Иако је преузео терет високих очекивања наследника Бојана Матића, први дуел је показао да би убојитост напада могла бити предност Шапчана ове сезоне.
- Хвала свима на честиткама и речима подршке, жао ми је што не могу сваком да одговорим, но обећавам да ћемо пружити максимум да разлога за славље у Мачви буде још више у овој сезони - истакао је Гигић на друштвеним мрежама.
Гигић је рођен у Приштини 1997. године, фудбалску каријеру је почео у нишком Радничком, а наставио у ОФК Београду одакле је дошао у Мачву половином претходне сезоне.


МАЧВА - НАПРЕДАК (Крушевац) 1:0 (1:0)
Стадион Мачве. Гледалаца: 1.700. Главни судија: Момчило Марковић (Београд), помоћници: Мишкељин и Станојевић (оба Београд). СТРЕЛЦИ: Гигић у 32. минуту. Жути картони: Адамовић, Обровац, Гаврић, Гигић (Мачва); Петровић, Вукановић (Напредак).
МАЧВА: Пулетић, Пејовић, Ивић, Јовановић, Јевтић, Обровац, Гигић (Владисављевић), Гаврић, Ристивојевић, Адамовић (Белић), Гемовић (Јеремић).
НАПРЕДАК: Петровић, Костић, Аливодић (Рушевић), Вулић, Вукановић, Вешковац, Боранијашевић, Остојић, Петровић, Баха (Маркоски), Ндаји.
Душан Благојевић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa