Инфо

9. август 2018.9. авг 2018.
АДАПТАЦИЈА АМБУЛАНТЕ
ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА У ПОСЕТИ ШТИТАРУ

АДАПТАЦИЈА АМБУЛАНТЕ

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић посетио је у уторак Штитар где је у току реконструкција зграде у којој се налази амбуланта. Реконструкција крова и постављање нове столарије почело је прошле недеље, а за те намене опредељено је 800.000 динара.
Градоначелник Небојша Зеленовић истакао је у разговору са представницима Савета месне заједнице и мештанима да је поносан на чињеницу да у Шапцу људи сами одлучују како ће трошити новац од пореза на имовину.
-На тај начин мештани одлучују шта су им приоритети. С обзиром на то да сами одлучују о томе на шта ће трошити новац од пореза на имовину, сматрам да доносе најбоље одлуке. Док у другим градовима градоначелници одлучују да ли ће да праве кућице за врапце или да купе скупу новогодишњу расвету, у Шапцу не одлучује један човек већ грађани - истакао је Зеленовић и додао да је поносан на Штитарце који су се први припремили за овогодишње референдуме и већ у првој половини године одлучили шта треба да се среди у њиховом селу.
Председник савета Месне заједнице “Штитар” Душан Туфегџић истакао је да је стање у ком се Дом културе пре санације крова и столарије налазио у кататсрофалном стању. Радови теку одличном динамиком те се повратак лекара у амбуланту очекује за десет дана.
-Објекат је стар и у њега се није улагало деценијама. Када смо отворили зидове, скинули столарију и кров, видели смо да су потребни и додатни радови. Дакле, мора се радити струја, као и нове плочице на одређеним деловима зграде – истакао је Туфегџић и апеловао на све становнике Штитара и осталих 59 месних заједница да почну редовно да плаћају порез.
-Овакви примери показују да се све изгласано и уради. Апелујем на све да плате поресз на имовину, јер је то једини порез који се одмах враћа њиховом селу и пружа им могућност да одлуче како ће га потрошити – истакао је Туфегџић.
Месна заједница “Штитар” је прва која се непосредно изјашњавала о трошењу новца од пореза на имовину у овој години. Савет месне заједнице “Штитар” издвојио је четири пројекта који су изгласани на референдуму у мају. Осим предлога за адаптацију амбуланте, изгласали су да се 400.000 динара определи за изградњу пешачке стазе у улици Душана Лончара, 295.000 динара за омладину, спорт и културу, а 780.285 динара за уређење атарских путева.

К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa