Инфо

23. август 2018.23. авг 2018.
ИЗГРАДЊА ЈОШ ЈЕДНЕ
УЛИЦЕ У КОЦЕЉЕВИ

Реконструкција Душанове

У понедељак је, након припремних активности, почела реконструкција једне од централних улица у Коцељеви. До половине октобра месеца савремени коловоз са тротоарима, кишном канализацијом и паркинг местима добиће Душанова улица са прикључним саобраћајницама. За њен нови изгледа заједно са Косовском улицом, делом Доситејеве према Средњој школи и прилазу стамбеним зградама у дужини од око 900 метара биће утрошено око 36 милиона динара, знатно ниже од пројектоване цене.
–Ову улицу финансирају општина и Министарство привреде у односу 60 према 40 процената. Вредност радова без ПДВ је око 30 милиона динара, односно са ПДВ који плаћа општина износи око 36 милиона динара. Пројектована цена била је 49 милиона. Јавну набавку спровело је министарство јер је општина прошла на конкурсу за доградњу и изградњу локалне инфраструктуре- изјавио је председник општине Душан Илинчић. За реконструкцију једне од најважнијих улица у седишту општине локална власт определила се из више разлога.

–Првенствено зато што је комплетно дотрајала по свим критеријумима и дошло је до момента да је њена реконструкција неопходна. Други разлог је близина школа и велика фреквентност саобраћаја посебно током школске године- објаснио је Илинчић и додао да ће њеном изградњом добити проширење центра Коцељеве јер до сада ова улица није била репрезентативна. Део улице која спаја Душанову и Доситеју у којој су смештене основна и средња школа био је у потпуности небезбедан. У њему није било тротоара, коловоз је био недовољне ширине а током школске године велики број учесника у саобраћају је користио управо ову саобраћајницу за долазак до школских објеката. Планирано је да започети радови буду завршени до половине октобра месеца.
–Улица неће бити завршена до почетка школске године што ће изазвати одређене проблеме али позивам све учеснике у саобраћају да буду мало стрпљиви јер ће се то исплатити када радови буду завршени и када добијемо још једну савремену, комфорнију и безбеднију улицу- закључио је председник општине Коцељева.

В. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa