Инфо

6. септембар 2018.6. сеп 2018.
ПОЧЕЛА ШКОЛА
МАНИФЕСТАЦИЈА ЗА ЂАКЕ ПРВАКЕ

ПОЧЕЛА ШКОЛА

Као и претходних година, Град Шабац обележио је полазак првака у школе, организовањем пригодног програма и уручивањем пакета у Спортској хали “Зорка”. Тим поводом, будућим ђацима и њиховој родбини, обратио се градоначелник Шапца Небојша Зеленовић поручивши да је ово један од ретких дана када се окупљене породице радују због поласка у школу.
- Важно је да овај дан обележимо и да покажемо да је Граду као и грађанима једнако стало да школа буде добра, да се у њој учи и да деца сутра из ње изађу као самосвесне особе које одлучују о својој будућности. Ми ћемо као Град подржати то школовање. Оно у Шапцу треба да буде добро и модерно и квалитетно. Оно што поручујем ђацима је да се интересују и да буду што радозналији, а од учитеља ће добити најбоље одговоре – истакао је Небојша Зеленовић.
Са почетком нове школске године започиње и девета сезона Пројекта “Спорт у школе – Расти здраво”. И ове године програм ће бити окренут деци од седам до десет година, којима ће бити достуно бесплатно и стручно вођење физичких активности у готово свим школама на територији општине Шабац.
- Оно што је једнако важно је да ће програмом свако дете у Шапцу научити да плива, тако да сви ђаци прваци као и остали који не знају да пливају, треба да дођу на Шабачки базен и да се упишу. Већ од овог месеца почињу обуке – изјавио је градоначелник Шапца и додао да пуно здравља, игре, учења могу да допринесу да наша заједница расте, да буде боља и одговорнија.
Покровитељ овог Пројекта је Град Шабац, али и Савез за школски спорт Србије. Организатор и носилац Пројекта је Спортски савез Шабац, док је Удружење педагога физичке културе Шабац, знадужено за надзор над стручним радом.

К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa