Инфо

6. септембар 2018.6. сеп 2018.
ВЕЛИКЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ
Асфалтирање путева, изградња цркве и уреЂење свлаЧонице фудбалског клуба

ВЕЛИКЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ

Асфалтирање пута Табановић – Штитар почело је у среду, а радове је са својим сарадницима обишао градоначелник Шапца Небојша Зеленовић. Осим путева, у Табановићу се ради и на изградњи цркве, као и на уређењу крова фудбалске свлачионице.
-У Табановићу коначно има великих инвестиција. Прво смо почели изградњу цркве што је у децембру прошле године изгласано, јер смо једино село у Мачви које нема цркву. Уложена су и одређена средства у фудбалски клуб. Највећа инвестиција која највише значаја има за све мештане је асфалтирање пута Табановић - Штитар. Јако смо задовољни. Позивам грађане да изађу на на следећи референдум како бисмо новац од пореза на имовину уложили у равнање атарских путева који утичу на бољи квалитет живота – истакао је Милан Ивановић, председник Месне заједнице “Табановић”.
Како истиче прим. др Драгица Петровић, члан Савета Месне заједнице Табановић овај пут представља остварење жеља мештана Табановића, али и визије људи који воде град Шабац.
- Пут је од велике важности не само за Табановић и Штитар него за читав мачвански, подрински и сремски округ. Из тог разлога се захваљујем људима из Градске управе на челу са градоначелником Небојшом Зеленовићем у име свих мештана села Табановић –- истакла је прим.др Драгица Петровић.
За радове на крову свлачионице фудбалског клуба у Табановићу, основаног 1924. године, на референдуму је опредељено 60.000 динара.
-Са тим предлогом смо изашли у сарадњи са Месном заједницом Табановић. Наш фудбалски клуб је једина спортска организација која постоји у селу. Шест људи у управи активно ради, а петнаестак деце играју за клуб. Публика броји око стотинак људи на свакој утакмици, тако да је једно од главних дешавања. Основно потребно за постојање клуба јесу просторије које се сада реновирају почевши од крова – навео је Милош Ђуркић, члан управе фудбалског клуба.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, изјавио је да када се људима да да одлучују слободно, они увек доносе добре одлуке. Нико, па ни председник, не може новац да им узме и не може да угаси живот. Ни у шабачком крају, ни у Србији.
- Оваквих пројеката ће бити све више, у Шапцу ће се све више будити енергија. Уопште нећу одговарати на замерке, увреде и све оно што долази од стране Српске напредне странке. Доказаћемо да је радом могуће учинити да се боље живи и да је могуће да један крај напредује без обзира на то којој политичкој опцији припада, ако дате прилику грађанима да слободно одлучују. Ко не верује, нека дође нека види – истакао је Небојша Зеленовић.

К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa